parzenie kawy w zaparzaczu

Kawa z czekoladą

mleko, kawa naturalna (może być o smaku czekolady), czekolada do posypania Kawę parzymy w ekspresie, wlewamy (spienione przy pomocy dyszy) mleko i posypujemy czekoladą. mleko;kawa;czekolada;

Kawa na trzy warstwy

mleko, kawa naturalna Potrzebny jest do tego ekspres ciśnieniowy z dyszą do spieniania mleka. Spieniamy mleko (najlepiej spienia się w metalowym naczyniu) i przelewamy do wysokiej przezroczystej szklanki. Parzymy kawę, z ekspresu, zwyczajnie do filiżanki. Przelewamy zaparzoną kawę do naczynka

Cappucino pycha!

mleko (ok 1/4 szklanki - może być tłuste lub chude (chude ma o wiele mniej kalorii), ok. 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, ewentualnie kakao czekolada cynamon Mleko ogrzewamy w rondelku (nie musi być gorące), następnie ubijamy mikserem lub w zaparzaczu do kawy, rozpuszczalną kawę zalewamy gorącą wodą

Tiramisu

amaretto). W między czasie a najlepiej na samym początku parzymy kawę z 4 łyżeczek kawy rozpuszczalnej i kubka wrzącej wody, do kawy dolewamy kieliszek amaretto (. ~30 ml) i słodzimy ją (ok. 1 lub 1.5 łyżki cukru pudru). [ W kawie musi być wyczuwalne amaretto i kawa musi być słodka ] Biszkopty moczymy w

Torcik kawowy

5 jaj, 5 łyżek cukru, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 5 łyżek mąki pszennej, łyżka masła, 2 szklanki śmietanki kremówki, 3-4 łyżki cukru, laska wanilii, 2 łyżeczki żelatyny, 2 kieliszki koniaku, 10 dag migdałów, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Parzymy wrzątkiem migdały, obieramy ze skórek i kroimy w