płaski brzuch w 4 tygodnie

ZLLL

Kara-at, czyli śladami Czyngis-chana

Kara-at, czyli śladami Czyngis-chana

Po co ci dwie ręce do jednego konia? - zagadnął Tałaj, nasz kirgiski przewodnik. Musiał się z tym długo nosić, bo od jakiegoś czasu podejrzliwie się przyglądał.

Kara-at, czyli śladami Czyngis-chana

Po co ci dwie ręce do jednego konia? - zagadnął Tałaj, nasz kirgiski przewodnik. Musiał się z tym długo nosić, bo od jakiegoś czasu podejrzliwie się przyglądał.

Oliwki marynowane z chili

450 g osączonych zielonych oliwek z pestkami, 4 obrane ząbki czosnku, 2 łyżeczki nasion kolendry, 1 mała cytryna, 4 gałązki świeżego tymianku, 4 łodyżki kopru, 2 małe świeże papryczki chilli, oliwa z pierwszego tłoczenia do zalania Oliwki rozłóż na desce do krojenia i rozgnieć je, aby lekko

Medwik czyli piernik

-4 tygodnie. Dojrzałe ciasto podziel na 2-3 części. Każdą porcję rozwałkuj, włóż do natłuszczonej formy i piecz 30 minut w temp. 180°C. Placki przestudź, przełóż powidłami. Możesz też rozwałkować ciasto na cienki placek i wyciąć foremką małe pierniczki (piecze się je 10 minut). Pierniki trzeba upiec

Piernik babuni

stopniowo ciągle mieszając i wyrabiając ciasto (najlepiej ręka) mąkę, sodę rozpuszczoną w zimnym mleku, sól oraz przyprawy korzenne. Ciasto starannie wyrobić uformować kulę, włożyć do kamiennego garnka, przykryć ścierką i pozostawić na 3-4 tygodnie w chłodnym miejscu. Dojrzałe ciasto podziel na 2-3 części i

Dojrzewający piernik

. Ciasto, w tym samym naczyniu, przykryj ściereczką i odstaw na 3-4 tygodnie w chłodne miejsce (np. na dolną półkę w lodówce), by dojrzało.Po tym czasie na oprószonej mąką stolnicy ponownie wyrób ciasto, uformuj wałek i podziel go na 4 części. Każdą rozwałkuj na grubość ok. 2-3 cm, włóż do natłuszczonej

Galantyna z kurczaka - przepis blogera

kurczak (ok 1500g),3 papryki( najlepiej kolorowe),2 cebule,jajko,łyżka bułki tartej,3 łyżki masła,2 szczypty soli do natarcia skóry,2 szczypty pieprzu do natarcia skóry,2 szczypty papryki słodkiej do natarcia skóry,łyżeczka pieprzu młotowatego z kolendrą (do farszu),łyżeczka płaska soli Kurczaka