ostra outdoor jak zrobić
ostra outdoor jak zrobić
Sałatka na ostro
1/2 kg kiełbasy krakowskiej,2 duże cebule,1 słoik ogórków konserwowych,Sos:,3 łyżki cukru,1/2 łyżki soli,2 łyżki musztardy,2 łyżki oleju,2 łyżki octu,1/2 łyżki ostrej papryki (może być mniej), 10 dkg przecieru pomidorowego,200 dkg majonezu Wszystkie składniki pokroić w słupki. Wszystkie składniki
Południowoamerykański makaron na ostro
kiełbaskami podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy makaron - wszystko smażymy do tego curry i reszta przypraw. Makaron, mięso i cebula zrobi się ładnie żółte. Wykładamy na talerz i posypujemy obficie zieleniną makaron;mięso;cebula;curry;czosnek;pieprz;szczypiorek;pietruszka;olej;smalec;
Ostra sałatka śledziowa
1/2 kg śledzi (matjasów - najlepiej Lisnera - na tacce), ogórki konserwowe (dla odważnych: z chili), 1 puszka groszku, 1 duża czerwona cebula, majonez (najlepiej Babuni ze względu na konsystencję), pieprz cayenne Uwaga: bardzo ostre! Śledzie opłukać, w ten sposób pozbywamy się nadmiaru soli
Ostra sałatka śledziowa
0.5kg śledzi (matjasów, najlepiej Lisnera, na tacce), ogórki konserwowe (dla odważnych: z chili), 1 puszka groszku, 1 duża czerwona cebula, majonez (najlepiej Babuni ze względu na konsystencję), pieprz cayenne Uwaga: bardzo ostre! Śledzie opłukać, w ten sposób pozbywamy się nadmiaru soli. Pokroić
Grzyby duszone na ostro
ok. 1 kg przebranych grzybów (borowiki lub koźlarze albo maślaki), 250 ml bulionu warzywnego, 4 łyżki sklarowanego masła, 3 łyżki mąki, cebula, 1-2 łyżki ostrej musztardy (np. rosyjskiej lub kozackiej), cukier, pieprz, sól Grzyby oczyścić (maślaki obrać), umyć, osączyć i pokroić w paski. Na