ostra ferie zimowe jak zrobić

Zimowa minestrone z makaronem

krojonych), pół młodej cukinii, puszka fasolki czerwonej lub białej, niepełna szklanka Międzybrodzkiego Makaronu 4-jajecznego Muszelka, natka pietruszki bazylia, tymianek, sól, pieprz, ostra papryka, starty parmezan. Rozgrzać oliwę w dużym rondlu, podsmażyć na niej boczek aż zacznie się przyrumieniać

Zimowa sałatka spowita puchem

dają- na pewno ci smakuje? Mam ja tu dla ciebie danie iście zimowe, co zrekompensuje coroczne braki śniegowe. Sałatka spowita puchem, bo właśnie o niej mowa, nim się w kuchni obrócisz powinna być gotowa. Weź, zatem pierś kurczaka, zrób z niej kostkę nożykiem i to wszystko podsmaż pod całkiem małym

Nowoczesny gulasz ostro-słodki

minut aż gulasz zacznie wrzeć. Podajemy ze słodkimi brzoskwiniami i świeżą, posiekaną natką pietruszki oraz świeżym chlebem. Gulasz ten jest bardzo ostry, wspaniale rozgrzewa nasze podniebienia w chłodne jesienne i zimowe dni. Dodatek brzoskwiń czyni go bardzo delikatnym, a musztarda dodaje pikanterii

Sałatka na ostro

1/2 kg kiełbasy krakowskiej,2 duże cebule,1 słoik ogórków konserwowych,Sos:,3 łyżki cukru,1/2 łyżki soli,2 łyżki musztardy,2 łyżki oleju,2 łyżki octu,1/2 łyżki ostrej papryki (może być mniej), 10 dkg przecieru pomidorowego,200 dkg majonezu Wszystkie składniki pokroić w słupki. Wszystkie składniki

Południowoamerykański makaron na ostro

kiełbaskami podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy makaron - wszystko smażymy do tego curry i reszta przypraw. Makaron, mięso i cebula zrobi się ładnie żółte. Wykładamy na talerz i posypujemy obficie zieleniną makaron;mięso;cebula;curry;czosnek;pieprz;szczypiorek;pietruszka;olej;smalec;