ostra ferie zimowe czy warto

Zimowa minestrone z makaronem

krojonych), pół młodej cukinii, puszka fasolki czerwonej lub białej, niepełna szklanka Międzybrodzkiego Makaronu 4-jajecznego Muszelka, natka pietruszki bazylia, tymianek, sól, pieprz, ostra papryka, starty parmezan. Rozgrzać oliwę w dużym rondlu, podsmażyć na niej boczek aż zacznie się przyrumieniać

Nowoczesny gulasz ostro-słodki

minut aż gulasz zacznie wrzeć. Podajemy ze słodkimi brzoskwiniami i świeżą, posiekaną natką pietruszki oraz świeżym chlebem. Gulasz ten jest bardzo ostry, wspaniale rozgrzewa nasze podniebienia w chłodne jesienne i zimowe dni. Dodatek brzoskwiń czyni go bardzo delikatnym, a musztarda dodaje pikanterii

Mielone na patyku z grilla

500 g mielonego mięsa wieprzowo -wołowego, cebula, ząbek czosnku, jajko, bułka tarta, przyprawy:, sol, pieprz, papryka czerwona łagodna i ostra, pieprz kolorowy, trochę pieprzu cayenne, natka pietruszki, łyżeczka musztardy sarepskiej, łyżeczka paprykowej węgierskiej pasty, olej, sos

Czatnej z owoców granatu

po 1.5 pęczka mięty, natki i kolendry,czerwona cebula,pestki z 1 owocu granatu,2 łyżeczki skórki i 6 łyżek soku z limonki,2 ostre papryczki,1 pomidor,2 łyżki dobrej oliwy,sól,grubo mielony biały pieprz Drobno siekamy świeże zioła i cebulę, mieszamy z pestkami granatu, sokiem i skórką z limonki

Makaron penne z kurczakiem i sosem grzybowym

2 piersi z kurczaka, 70 gramów suszonych grzybów, makaron penne, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 10 dg sera o ostrym smaku, śmietana słodka 200 ml, oliwa, ocet winny, przyprawy Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, do której wrzucamy kostkę rosołową oraz kilka szczypt oregano i bazylię. w między czasie