ostra ferie letnie gdzie leży
ostra ferie letnie gdzie leży
Krambambula
. Zagrzać pod przykryciem, aż pojawi się leciutka piana. Zdjąć z gazu, odstawić do wystudzenia. Przefiltrować przez gazę lub papierowe ręczniki do butelki (uwaga - miód zostawia śluzowaty osad, filtr trzeba zmieniać). Wstawić do zamrażalnika. UWAGI: Im dłużej leży, tym gorzej dla pijącego. Nie mieszać z
Sajgonki z łososiem serem i grzybami
20 szt. papieru ryżowego, 30 dag łosoś, 10 dag grzybów suszonych, średni seler, 3 marchewki, 2 cebule, mała kapusta pekińska, 20 dag sera, sos sojowy, sól, pieprz, ostra papryka, koperek, bazylia, oliwa z oliwek, olej do smażenia Grzyby gotujemy około 30 minut, wyjmujemy i kroimy w kosteczkę drobną
Sajgonki z łososiem serem i grzybami
20 szt. papieru ryżowego, 30 dag łosoś, 10 dag grzybów suszonych, średni seler, 3 marchewki, 2 cebule, mała kapusta pekińska, 20 dag sera, sos sojowy, sól, pieprz, ostra papryka, koperek, bazylia, oliwa z oliwek, olej do smażenia Grzyby gotujemy około 30 minut, wyjmujemy i kroimy w kosteczkę drobną
Chlebek pikantny z oregano
500g mąki pszennej, 3/4 szklanki mąki żytnej, 5 dkg drożdży, płaska łyżka stołowa cukru, 2 - 3 płaskie łyżeczki soli, 2 płaskie łyżeczki ostrej papryki chili, 1 łyżeczka oregano W szklance letniej wody rozpuszczamy cukier i drożdże, dodajemy 2 łyżki mąki. Wszystko rozcieramy, przykrywamy ściereczką
Chlebek pikantny z oregano
500g mąki pszennej, 3/4 szklanki mąki żytnej, 5 dkg drożdży, płaska łyżka stołowa cukru, 2 do 3 płaskie łyżeczki soli, 2 płaskie łyżeczki ostrej papryki chili, 1 łyżeczka oregano W szklance letniej wody rozpuszczamy cukier i drożdże, dodajemy 2 łyżki mąki. Wszystko rozcieramy, przykrywamy