omega 3 rak prostaty

Zupa z raków

dla 1 osoby, 10 raków, 1 i 1/2 l wody, 5 pomidorów, 250 g włoszczyzny, 200 ml białego wina, 100 ml śmietanki 30 proc., 3 jabłka, 4 ząbki czosnku, 2 g ziela angielskiego, 2 liście laurowe, pęczek koperku, 50 ml oliwy z oliwek, sól, pieprz Do rozgrzanej w garnku oliwy wrzuć całe raki

Raki w winnym sosie

3 kg raków (po 6-8 sztuk na osobę), 1 marchewka, 1 cebula, 5 szalotek, 2 ząbki czosnku, 1 liść laurowy, 4 gałązki tymianku, 1/2 pęczka koperku, 1/2 butelki białego wytrawnego wina, 1 łyżeczka pieprzu w ziarnach, szczypta pieprzu cayenne, 10 dag masła, 1 litr wody, 2 litry mleka, sól Łowione w

Krem z raków z kawiorem z łososia

1 kg całych raków blanszowanych, 1 posiekana cebula, 1 ząbek czosnku posiekany, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 100 ml białego wina, 100 g masła, 1 litr wywaru rybnego, 6 kromek pieczywa tostowego, 100 ml śmietanki kremówki (36 proc), sól, pieprz, 6 cienkich kromek bagietki, 3 łyżki kawioru z

Deser na Poprawę Humoru

2 banany,1 ananas,4 figi,1 papaja,100 g serka homogenizowanego,1 łyżeczka miodu,2 łyżeczki rodzynek,łyżka zmielonego orzecha nerkowca,1/2 łyżki koncentratu Omega-3,galaretka agrestowa i truskawkowa pokrojona w kwadraciki,1/2 tabliczki czekolady gorzkiej Łączymy ze sobą serek, miód i koncentrat

Imbirowe kanapki na chrupkim pieczywie

8 kromek pieczywa chrupkiego, 1 limonka, 75 g masła lub margaryny, 2 cm świeżego korzenia imbiru, 300 g ogonków raków w zalewie, 3 łyżki gęstego majonezu, sól, pieprz kajeński, czerwony pieprz do dekoracji, roszponka do dekoracji Masło lub margarynę wymieszaj z sokiem i skórką otartą z limonki