obwisła skóra na brzuchu
Spadamy z Fejsa? O porzucaniu mediów społecznościowych
To się chyba naprawdę dzieje. Zmęczeni i przestraszeni - zaczynamy opuszczać media społecznościowe. Wracamy do prywatności i rzeczywistości. Trend "wychodzenia z Facebooka" jest najlepiej widoczny na Zachodzie. Ale i Polacy ruszają w tył.
obwisła skóra na brzuchu
Galantyna z kurczaka - przepis blogera
. Wszelkie dziury tj. szyjka od miejsca po ucięciu skrzydełek i nóżek "zaklejamy" wykałaczkami. Napełniamy farszem skórę. Nitką z igłą zaszywamy "brzuch", nacieramy całość masłem i papryką słodką. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy przez pierwsze 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180*C
Pstrąg pieczony z grzybami
oczyścić - ja kupiłam już sprawionego. Głowę można zostawić, ja odcięłam na wywar. Tuszkę dokładnie opłukać, wytrzeć papierowymi ręcznikami, oprószyć skórę i wewnątrz niewielką ilością soli, sporą ilością pieprzu cytrynowego i tymianku, skropić sokiem z cytryny. Odłożyć na min. 1 godz. w chłodne miejsce
Łosoś z wody z sosem musztardowo-koperkowym
wykładamy na półmisek i czekamy aż przestygnie - można podawać na letnio lub całkiem zimno. Przybieramy plasterkami zielonego ogórka i cytryny. Ryby nie kroimy na porcje, tylko za pomocą dużych sztućców (noża, łychy i widelca) obdzielamy biesiadników co smaczniejszymi kąskami (bez skóry, którą odrzucamy
Karp zatorski z bryndzą
tego potrzebny będzie długi, cienki i bardzo ostry nóż. Odcinamy głowę. Zaczynając od strony brzucha, zdejmujemy mięso z ości, dochodząc do kręgosłupa. Teraz nadchodzi najtrudniejszy moment. Trzeba odciąć kręgosłup, tak aby filet trzymał się na skórze grzbietu. Staramy się jej nie uszkodzić. Zraszamy
Perliczka faszerowana kaszą perłową
ugotowaną kaszę, cebulę z wątróbką, grzybki (ewentualnie) i natkę. Przypraw solą i pieprzem do smaku, wbij jajko i wymieszaj farsz. Napełnij brzuch perliczki nadzieniem - zaszyj skórę białą bawełnianą nicią na okrętkę. Jeśli zostanie trochę farszu napełnij nim kieszeń przy szyi (szyjkę i końcówki