obieranie mango

Joanna Skrzyniarz

Kuchnia Wietnamu: ale Sajgon!

Kuchnia Wietnamu: ale Sajgon!

Wietnam żyje na ulicy. Tu skorzystasz z usług golarza, poplotkujesz przy jaśminowej herbacie, załatwisz sprawy biurowo-biznesowe, możesz się też wyspać. I zjeść.

Testowane Matuszewskim: dobre, bo polskie

Jakoś się chyba zagubiliśmy w tej nowoczesności. Kupujemy egipskie ziemniaki, peruwiańskie szparagi, argentyńskie jabłka. Smakują nam truskawki w styczniu, domagamy się kurek w październiku. Zapomnieliśmy o porach roku? O naszych świeżych, pachnących owocach, warzywach, serach? Toż to absurd - mówi Agnieszka Kręglicka w rozmowie o tym, co i kiedy warto mieć na talerzu.

Swego nie znacie

Jakoś się chyba zagubiliśmy w tej nowoczesności. Kupujemy egipskie ziemniaki, peruwiańskie szparagi, argentyńskie jabłka. Smakują nam truskawki w styczniu, domagamy się kurek w październiku. Zapomnieliśmy o porach roku? O naszych świeżych, pachnących owocach, warzywach, serach? Toż to absurd - mówi Agnieszka Kręglicka w rozmowie o tym, co i kiedy warto mieć na talerzu.

sernik mango

30%,Owoc do dekoracji Pokruszone herbatniki mieszamy z roztopionym masłem i wykładamy nimi dno tortownicy dokładnie ugniatając.Wkładamy do lodówki i schładzamy. W misce ucieramy twaróg z cukrem. Mango obieramy, wyjmujemy pestkę, miksujemy i powstały mus dodajemy do sera.Wszystko mieszamy. Żelatynę

Pianka truskawkowa z mango

1 mango, 300 g truskawek, 125 g chudego twarożku, 1 łyżeczka skórki cytrynowej, 2 łyżki cukru waniliowego, 2 białka, 1 łyżeczka soku z cytryny, 80 g cukru pudru, 2 łyżki posiekanych orzeszków pistacjowych Mango obieramy, przekrawamy, wyjmujemy pestkę, a miąższ kroimy w słupki. Truskawki miksujemy

Chutney z mango

2 dojrzałe owoce mango,1 cytryna (umyta i sparzona),1 łyżka startego świeżego imbiru,2 ząbki czosnku,1 łyżeczka suszonej ostrej papryczki,200 ml octu jabłkowego,125 g brązowego cukru,1/2 łyżki musztardy,60 g rodzynek Mango obieramy, odkrawamy miąższ od pestki. Posypujemy skórką otartą z cytryny i

Dżem brzoskwiniowy z mango

1,5 kg dojrzałych brzoskwiń, 1,5 kg bardzo dojrzałego mango, 1/2 szklanki brązowego cukru nierafinowanego, sok z jednej cytryny Brzoskwinie obieramy i kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem dodajemy sok z cytryny i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dania dodajemy obrane i pokrojone mango. Całość

Ser z mango i sorbetami: malinowym i z mango

dojrzałe mango,3 plastry sera pleśniowego typu camembert,2 kulki sorbetu z malin,1 kulka sorbetu z mango,ewentualnie listek mięty Mango myjemy, obieramy, wykrawamy kształtne plastry miąższu. Ser pleśniowy tniemy w dość grube plastry. Układamy plastry mango i sera na talerzu. Obok kładziemy sorbet z