nieprawdopodobnie piękne zdjęcie cbr1000rr
nieprawdopodobnie piękne zdjęcie cbr1000rr
Białe ciasto fasolowe z wiórkami kokosowymi i czekoladą
350 g fasoli białej (Piękny Jaś) - czyli ok. 900 g po ugotowaniu lub 3 i 2/3 puszki odsączonej fasoli z puszki,6 jaj,100 g wiórków kokosowych,1/2 szklanki oliwy,2/3 szklanki cukru (lub więcej),1 aromat waniliowy,150 g jogurtu (np. ananasowego),6 łyżek mleka w proszku,2 łyżeczki proszku do
Leczo
następnie wrzuć wszystkie do duszących się warzyw. Dodaj także koncentrat (wzmacnia smak pomidorów i nadaje potrawie piękny żywy kolor), trochę soli, wymieszaj wszystko i gotuj jeszcze 12--15 minut, przykryj garnek. Najpierw pokrój kiełbasę na plasterki i lekko zrumień na patelni. Nie dodawaj tłuszczu do
Leczo węgierskie
, przelej zimną wodą, włóż do miski. Nacinaj każdy na czubku na krzyż i pomagając sobie nożykiem, ściągaj skórkę. Małe pomidorki pokrój na ćwiartki, duże na ósemki, a następnie wrzuć wszystkie do duszących się warzyw. Dodaj także koncentrat (wzmacnia smak pomidorów i nadaje potrawie piękny żywy kolor
Przysmak z jabłkami i orzechami
przyrządzimy je wcześniej, warto przed podaniem wstawić na kilka minut do nagrzanego (170 st.C) piekarnika. Prostokąty z ciasta nakłuć w kilku miejscach widelcem. Posmarować żółtkiem rozbełtanym z wodą, co daje piękny kolor i połysk. Piec w piekarniku nagrzanym do 230 st.C ok. 15 min. Jabłka obrać, pokrajać w
Barszcz ukraiński jarski
3 buraki, 1 pęczek włoszczyzny, 3-4 ziemniaki, 3-4 pomidory, 3/4 szklanki fasoli ?Piękny Jaś?, po 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego i buraczanego, 3/4 szklanki śmietany kremówki, 2 łyżki przyprawy do zup, 1 łyżeczka masła, 1 łyżka mąki,1 ząbek czosnku, koperek, sól, pieprz, cukier. Namocz fasolę