naturalne białko serwatkowe
Suplementy diety: deser sportowca
Chcesz biec szybciej, podnieść więcej, uderzyć mocniej. Nagle stop, ?odcina cię od prądu?. Zapomniałeś, że maszyna, jaką jest twoje ciało, ustawicznie potrzebuje energii. Czas ją uzupełnić.
Posiłek przed czy po treningu? Profesjonalny poradnik
Co zjeść, żeby chudnąć, a co żeby nabrać masy? Kiedy jest czas na ostatni posiłek przed ćwiczeniami? Czy jeść coś także po?
naturalne białko serwatkowe
Placuszki z groszku
2 szklanki zielonego groszku (może być mrożony),4 jajka,2 łyżki mąki pszennej,sól,pieprz,oliwa,śmietana 12% lub jogurt naturalny,1/2 pęczka szczypiorku,wędzony łosoś lub jajko Groszek gotujemy. Połowę miksujemy, resztę odkładamy. Oddzielamy żółtka od białek. Do groszkowego purée dodajemy żółtka
Semifreddo jogurtowe
cytryna,400 g jogurtu naturalnego,50 g cukru pudru,50 g orzechów pistacjowych (niesolonych),2 białka,sól,szczypta ostrej papryki Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Jogurt mieszamy z sokiem i skórką cytrynową, dodajemy cukier puder i posiekane pistacje (kilka zostawiamy do dekoracji). Białka
Koktajl owocowy
szklanka malin,szklanka borówek amerykańskich,szklanka truskawek,pół szklanki poziomek,10 listków mięty,jogurt naturalny,cukier puder do smaku Owoce rozbijamy blenderem, liście mięty rozbijamy w moździerzu i zalewamy około dwoma łyżkami wrzątku, dodajemy jogurt słodzimy lub nie wedle uznania. Na
Jajka w sosie wiosennym
7 jajek na twardo,2 dymki lub małe cebule,2 twarde ogórki kiszone,łyżeczka oleju,łyżeczka majonezu,3/4 szklanki śmietany 18% wymieszanej pół na pół z jogurtem naturalnym,pieprz i sól,1/2 pęczka szczypiorku,1/2 pęczka koperku Obieramy jajka i przekrawamy na pół. Przygotowujemy sos: cebulki i ogórki
Lody Limonkowa gałka
4 limonki,10 dag cukru,łyżeczka cukru waniliowego,4 żółtka,białko z 2 jajek,szklanka jogurtu naturalnego,1/2 szklanki kremówki,4 łyżki likieru miętowego W naczyniu należy wymieszać żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Postawić je na rondlu z parującą wodą. Ubijamy mikserem przez 10 minut, aż masa