narożnik w górach czy warto
5 kroków do podwyżki [PORADNIK]
Nie wystarczy myśleć, że zasługujesz na podwyżkę. Musisz jeszcze do tego przekonać swojego szefa. Pokaż, że jesteś zmotywowany, że zależy ci na pracy oraz na firmie, a nie mów tylko "należy mi się".
Bokiem, panowie!
Naoki podkręca obroty i czeka, aż stojący przed nami gość da kierunkowskazem sygnał do startu. Jest. Nasz Nissan z piskiem opon wystrzeliwuje w ciemność. Blow off syczy, turbo pompuje, są fryty z wydechu w uciekającym aucie.
Indie: podróż po Radżasthanie
Nie ma szans! Ciężarówka wali prosto na nas, a nasz kierowca oszalał i nie zwalnia. Pas z lewej blokuje krowa, na poboczu tłum, stragany, dzieci, kozy. W prawo też nie odbijemy - krawężnik na pół metra wysoki, na nim śpi nędzarz, klaksooooon! Stop. Kierowcy uprzejmie sobie pomachali. Pojechali na białko. Jesteśmy w Indiach.
narożnik w górach czy warto
Zajazd Złota Góra
Zajazd Złota Góra to urocze miejsce, które warto odwiedzić będąc w okolicach Ojcowskiego Parku Narodowego. małopolskie Ojców Ojców 8 32-047
Pianka śmietankowo-parmezanowa
. Gorącą mieszanką zalewamy tartym parmezanem albo serem. Mieszamy i odstawiamy na ok. 15 minut, następnie przecedzamy przez sitko do naczynia o wysokich ściankach - podczas ubijania będzie pryskać! Parmezanową śmietankę ubijamy spieniaczem, poruszając nim w górę i w dół, oraz po powierzchni płynu
Ciasto miętowe
ciasto:,1/2 szklanki mąki pszennej,1/2 szklanki cukru,3 łyżki kakao,1 łyżeczka proszku do pieczenia,3 jajka,Masa miętowa:,200 g cukierków miętowych - warto wybrać sprawdzone mocno miętowe landrynki,1/4 szklanki wody,1 opakowanie budyniu śmietankowego,360 ml mleka,2 łyżki cukru,150 g masła,1
Tradycyjny żurek śląski
wg uznania. Podajemy z pieczywem i masełkiem (masełko dobrze jest przyprawić dodając czosnek, sól i pieprz). Porady: Butelki z żurem warto odstawić do góry nogami nim rozpoczniemy przyrządzanie żurku, ponieważ lubią one wybuchać po otwarciu. Smacznego!!!!! Zobacz inne przepisy gazrytkiewicz
Strudel jabłkowy
łyżki. Przełóż na stolnicę lub blat. Energicznie wyrób rękami ciasto, aż będzie jednorodne, gładkie (bez grudek) i elastyczne. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i przykryj odwróconą do góry dnem ciepłą miską. Odstaw i przygotuj farsz. Namocz rodzynki w ciepłej wodzie. Jabłka obierz, przekrój na