najlepsze rozowe wina

Kalarepka duszona w białym winie

, wlać wino i dusić kilkanaście minut - najlepsza jest na półtwardo. Na zakończenie posypać natką lub koperkiem (można i jednym, i drugim). masło;pieprz;natka pietruszki;koperek;

Szynka z dzika z porami i migdałami duszona w winie

1 kg szynki z dzika, 2 ząbki czosnku, 2 pory, 1/2 kostki rosołowej, rozmaryn, tymianek, ziarna jałowca, 2 liście laurowe, 3 szkl. czerwonego wytrawnego wina, 2 suszone grzybki (niekoniecznie), 2 łyżki płatków migdałowych, olej do smażenia Szynkę nacieramy solą i pieprzem, posypujemy ziołami i

4 Pokoje

Po prawej stronie Wisły to najlepszy coffee&bar z KAWĄ. Codziennie jest podawana La Vita de Brasil - kawa z nutą gorzkiej czekolady, wytrawnego wina oraz dojrzałej pomarańczy. mazowieckie Warszawa Wileńska 19 03-414

Makaron z krewetkami tygrysimi

250 gramów makaronu pappardelle, oliwa z oliwek, 2-3 ząbki czosnku, około 1 szklanki białego półwytrawnego wina, natka pietruszki, starty ser do posypania całości (najlepszy ostry), 1/2 kilograma obranych krewetek tygrysich, sól i pieprz Makaron ugotować wg przepisu al dente. Krewetki obrać, jeśli

Gulasz pasterski

butelki wina, którą to wlewamy do rondla i czekamy aż wino trochę odparuje tak ok.15 min. Wrzucamy pokrojoną paprykę chorizo i gotujemy ok. 3 godz. Najlepsze jest kiedy wyłączymy po 3 godz. i odstawimy do chłodnego pomieszczenia na noc i na drugi dzień gotujemy z dodanymi ziołami i ewentualnie ziemniakami