najlepsi kompozytorzy muzyki klasycznej

Julia Kącka

Kamperem przez rozgrzane Bałkany. Autorski projekt muzyczno-podróżniczy MASVOBODA

Kamperem przez rozgrzane Bałkany. Autorski projekt muzyczno-podróżniczy MASVOBODA

"Chcemy pokazać zdolnych ludzi, którzy zostali zapomnieni, bo tak się potoczyły ich losy". Rozmowa z Atanasem Valkovem oraz jego żoną Jagodą - autorami projektu MASVOBODA.

Ikony męskiego stylu w innym wydaniu

Nie chodzi w tym przypadku o tradycyjne podejście do tego tematu a raczej o przykłady niebanalnych stylizacji, które wyróżniają się czymś innym i są w kontrze do obowiązujących standardów. Oczywiście najlepszym przykładem są osoby ze świata artystycznego. To one mogą przełamywać tabu i prowokować do zmian wizerunkowych, a jeśli nie to chociaż do inspiracji. Czasem wystarczy jeden szczegół. I co najważniejsze wiek przestaje być granicą, której nie da się przekroczyć.

Praga - życiu pomaga

Pytają: do czego potrzebna mi Praga? To metropolia i sanatorium w jednym. Z ludźmi, którzy nie oszaleli na punkcie rewolucji moralnej. Którzy spokojnie piją piwo. Nie mają poczucia, że koniecznie muszą (!) być gdzie indziej. I akceptują siebie ze swymi grzeszkami. Praga życiu pomaga.

Wenecja

Wenecja to jedna z największych koronowskich pizzerii. W klimatyzowanym pomieszczeniu można zjeść najlepsze włoskie pizze, posłuchać muzyki... kujawsko-pomorskie Koronowo Pomianowskiego 23 86-010

Zajazd Ef Ef

Klasyczny zajazd z najlepszą domową kuchnią. śląskie Żywiec Wodna 2 34-300

Restauracja Feta

Elegancka restauracja w centrum Olsztyna, z najlepszą światową kuchnia, oraz dancingami przy muzyce z lat 70.tych i 80.tych. warmińsko-mazurskie Olsztyn Żołnierska 43 10-560

Ruskie de Lux

Mąka pszenna, jaja, olej, woda, twaróg półtłusty ziemniaki, cebula, boczek, pieprz, sól, majeranek Pierogi ruskie, czyli jedno z najlepszych i najbardziej lubianych polskich dań. Przygotowuję je rzadko, bo na ich lepienie trzeba zarezerwować sobie przynajmniej pół dnia, zawsze jednak warto. Tym

Świąteczna tarta do czerwonego barszczu

. Tartę podawać na ciepło lub na zimno w towarzystwie klasycznego wigilijnego czerwonego barszczu. Tarta kroi się najlepiej nożem z piłką i moim zdaniem jest najlepsza na ciepło. mąka pszenna;woda;masło;kapusta;cebula;masło;śliwki;morele;ziele angielskie;tymianek;pieprz;