najleprze ekspresy do kawy

Kawa mrożona

mała filiżanka kawy (najlepiej z ekspresu),3-4 duże kostki lodu,syrop karmelowy,mleko,bita śmietana UWAGA: wielkość porcji regulujemy sami - w zależności od tego jak słodką i mocną chcemy mieć kawę. Wersja dla kobiet w ciąży lub karmiących: Kawa zbożowa. Całość robimy w pękatej przeźroczystej

Kawa z czekoladą

mleko, kawa naturalna (może być o smaku czekolady), czekolada do posypania Kawę parzymy w ekspresie, wlewamy (spienione przy pomocy dyszy) mleko i posypujemy czekoladą. mleko;kawa;czekolada;

Kawa na trzy warstwy

mleko, kawa naturalna Potrzebny jest do tego ekspres ciśnieniowy z dyszą do spieniania mleka. Spieniamy mleko (najlepiej spienia się w metalowym naczyniu) i przelewamy do wysokiej przezroczystej szklanki. Parzymy kawę, z ekspresu, zwyczajnie do filiżanki. Przelewamy zaparzoną kawę do naczynka

Galaretka kawowa z pianką

5 łyżek mielonej kawy, 1/2 szklanki cukru, 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny, kilka kropli olejku waniliowego, 1/4 szklanki brązowego cukru, 1 szklanka śmietany 36-proc., 1/4 łyżeczki curry Kawę zaparz w ekspresie przepływowym z 2 szklankami wody. Na małym ogniu rozpuść biały cukier z 1/4 szklanki gorącej

Galaretka kawowa

6 łyżek mielonej kawy,1/2 szklanki cukru,1 i 1/2 łyżeczki żelatyny instant,kilka kropli aromatu waniliowego,1/4 szklanki brązowego cukru,szklanka śmietanki 36-proc.,1/4 łyżeczki curry Kawę zaparz (najlepiej w ekspresie) 2 szklankami wody. Cukier wsyp do rondelka, dodaj 1/4 szklanki gorącej wody