najciekawsze bezrękawniki sezonu jak zrobić

sprawdź też:

sezon

Kisiel żurawinowo-malinowy

100 g żurawin (świeżych lub mrożonych),100 g malin (mrożonych, a w sezonie - świeżych),2 łyżki cukru,1 łyżka mąki ziemniaczanej,1/2 l wody Żurawiny i maliny przełóż do rondelka, zalej 1 i 1/2 szklanki wody, dopraw cukrem, delikatnie wymieszaj, aby owoce się nie rozpadły. W pozostałej wodzie (uwaga

Domowy grill

domowej zieleni by móc zrobić sobie grilla (a na balkonie sąsiedzi za dym by nas prześwięcili) taki grill jest jedynym wyjściem i właśnie wczoraj ogłosiliśmy z mężem rozpoczęcie sezonu domowego grillowania ;) w tym celu zakupiliśmy odpowiedni sprzęt i maszyna ruszyła: mięsko - karczuś macerował

Strudel czereśniowy

25 dag mąki, 1 jajko, 180 ml wody, sok z 1/2 cytryny, szczypta soli, 1/2 kg czereśni (poza sezonem mogą być wiśnie ze słoika), 15 dag cukru, 15 dag włoskich orzechów, 10 dag masła, skórka z 2 cytryn, 2 łyżki bułki tartej Sos:, 250 ml mleka, 1 laska wanilii, 3 żółtka, 3 dag cukru pudru Zrób ciasto

Ciasto Fale Dunaju

Zrób ciasto: wiśnie umyj i wydryluj. Miękkie masło utrzyj z cukrem. Nie przerywając ucierania, kolejno wbijaj po jednym jajku. Wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj. Ciasto podziel na dwie równe części, do jednej wsyp kakao, wymieszaj jeszcze raz. Natłuść głęboką blachę, wyłóż ją

Penne z tuńczykiem

Dla dwóch osób: pól opakowania makaronu penne lub spaghtetti, pól cebuli, 1-2 ząbki czosnku, łyżka oregano, 1/4 szklanki czerwonego wytrawnego wina, przecier pomidorowy lub pomidorki w zalewie lub świeże pomidory w sezonie, puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oliwie z oliwek, sol i