mięguszowiecki szczyt wielki szlaki

Pod Czantorią

Pod Czantorią to klimatyczna, regionalna restauracja położona u stóp najwyższego szczytu w Beskidzie Śląskim- Wielkiej Czantorii. śląskie Ustroń 3 Maja 144 43-450

Pierogi z jagodami

!" Dostaliśmy po wielkim talerzu cudownych pierogów z jagodami pachnącymi słońcem i pyszną, kwaśną śmietaną...Po całym dniu spędzonym na górskim szlaku smakowały bajecznie! Sposób przygotowania: Mąkę przesiać, dodać sól, rozpuszczone masło i zarabiając łyżką wlewać gorącą, prawie wrzącą

Chałka pleciona

rodzynek,1-2 łyżki rumu,łyżka ziaren sezamu Rozkrusz drożdże do ogrzanego garnuszka, łyżką delikatnie rozetrzyj je z niewielką ilością cukru (1-2 łyżeczki), a następnie wsyp 2 łyżki przesianej mąki i rozprowadź wszystko taką ilością ciepłej wody lub mleka, by rozczyn uzyskał gęstość śmietany. Przykryj

Chałka pleciona

rodzynek,1-2 łyżki rumu,łyżka ziaren sezamu Rozkrusz drożdże do ogrzanego garnuszka, łyżką delikatnie rozetrzyj je z niewielką ilością cukru (1-2 łyżeczki), a następnie wsyp 2 łyżki przesianej mąki i rozprowadź wszystko taką ilością ciepłej wody lub mleka, by rozczyn uzyskał gęstość śmietany. Przykryj