mięguszowiecki szczyt wielki gdzie znaleźć

Pod Czantorią

Pod Czantorią to klimatyczna, regionalna restauracja położona u stóp najwyższego szczytu w Beskidzie Śląskim- Wielkiej Czantorii. śląskie Ustroń 3 Maja 144 43-450

Łososiowy rosół z nutką pieczonego kurczaka i grzybami

duża marchew, korzeń pietruszki, niewielki seler z nacią, cebula, ok. 15cm kawałek pora najlepiej ta zielona część, 3-4 ząbki czosnku, łeb szkielet i ogon po filetowaniu łososia, korpus ze zjedzonego pieczonego kurczaka, sól, pieprz, trochę płatków chilli, liście laurowe, ziele angielskie, dwie

Chałka pleciona

rodzynek,1-2 łyżki rumu,łyżka ziaren sezamu Rozkrusz drożdże do ogrzanego garnuszka, łyżką delikatnie rozetrzyj je z niewielką ilością cukru (1-2 łyżeczki), a następnie wsyp 2 łyżki przesianej mąki i rozprowadź wszystko taką ilością ciepłej wody lub mleka, by rozczyn uzyskał gęstość śmietany. Przykryj

Chałka pleciona

rodzynek,1-2 łyżki rumu,łyżka ziaren sezamu Rozkrusz drożdże do ogrzanego garnuszka, łyżką delikatnie rozetrzyj je z niewielką ilością cukru (1-2 łyżeczki), a następnie wsyp 2 łyżki przesianej mąki i rozprowadź wszystko taką ilością ciepłej wody lub mleka, by rozczyn uzyskał gęstość śmietany. Przykryj