matuszewski testuje piwo czy warto

Jarosław Matuszewski

Testowane Matuszewskim: wódka i spółka

Testowane Matuszewskim: wódka i spółka

Popitka i zagryzka przetestowane przez Jarka Matuszewskiego. Z troski o wasze zdrowie - żebyście się niczym nie struli. A Jarek - z góry uprzedzamy - w niektórych flaszkach i pudełkach się zakochał, ale kilka z nich do dziś wspomina ze wstrętem...

Testowane Matuszewskim: zimowa pogoda ducha

Co warto zjeść i wypić? Jarosław Matuszewski bierze smakołyki z marketów pod lupę. Na początek coś lepszego - koniaki z górnej półki!

Kuchnia: co warto zjeść i wypić?

Po co ryzykować? Jarosław Matuszewski testuje, co warto zjeść i wypić. Przeczytaj, wyciągnij wnioski i dopiero rób zakupy do swojej kuchni!

Co warto zjeść i wypić

Co warto zjeść i wypić

dzisiejszego "testowanego": dziwactwa spożywcze. Zdrowo, czyli bez smaku Ekokolacja rozczarowuje. Bo nie samym chlebem i piwem człowiek żyje ...

Test hot dogów

Test hot dogów

orzeźwiacze Jarek przetestował na gorące dni: piwo, lody, kawę i oranżadę. Ciekawe co wybrał. Pod lupą - o wódkach marketingowych i innych... Co warto zjeść, przekąsić i czym popić oraz czego lepiej nie tykać - opinie Matuszewskiego na temat produktów znanych i nieznanych marek

Rzecz o smaku...

Rzecz o smaku...

bezmiarem towarów. Z takiego stanu wzięła się inspiracja do dzisiejszego "testowanego": dziwactwa spożywcze. Zdrowo, czyli bez smaku Ekokolacja rozczarowuje. Bo nie samym chlebem i piwem człowiek żyje ...

Polska kuchnia regionalna

Polska kuchnia regionalna

, może wtedy górale przekonają się do cepra i otworzą butelkę prawdziwej śliwowicy z łąckich śliwek. Tych śliwek też warto spróbować. Oprócz serów i śliwowicy trzeba, po prostu trzeba, spróbować na południu kiełbasy lisieckiej. Zresztą gdziekolwiek pojedziesz, szukaj lokalnych wędlin, szynek czy

Weekend na gazie

Weekend na gazie

. Zamykam pokrywę i - jak zawsze podczas rozpalania - idę po piwo. Ile mam czasu do osiągnięcia wysokiej temperatury? Jeszcze tydzień temu, gdy rozpalałem mój grill węglowy, musiałem poczekać co najmniej pół godziny. Miało to swoje dobre strony - w 30 minut można przecież wysączyć niejedno. Ale tu zdążyłem

Testowane Matuszewskim: nowości smaczne i ohydne

Testowane Matuszewskim: nowości smaczne i ohydne

Andrzeja, że?uwarzył, i dla Żywca, że dał nam spróbować tego trunku. Na stronie www.festiwal-birofilia.pl znajdziesz adresy sklepów, gdzie można kupić to piwo. Nie czekaj, bo się skończy! Andrzej Miller, Bracki Rauch Bock , cena: 0,5 l - 4,49 zł fot. Jarosław Matuszewski, Michal Mutor Rozpuszczalne

Testowane Matuszewskim: co wypić i czym zagryźć

Testowane Matuszewskim: co wypić i czym zagryźć

Długo się musieliśmy zastanawiać w kraju nad Wisłą, dlaczego tylko Normandia słynie z cydru. A gdzie niby jest europejskie zagłębie jabłkowe. Czy nie w Polsce właśnie? Karierę zaczęły robić u nas radlery jabłkowe, jabłkowe piwa, więc nadeszła pora na cydr. No i jest: na półkach wybór coraz

Testowane Matuszewskim - smakołyki pod lupą

Testowane Matuszewskim - smakołyki pod lupą

Denerwuje mnie moda na produkty od babuni, dziadunia, od mnichów, z klasztorów itp. Jak dla mnie sporo w tym marketingowego naciągactwa. Bo że niby jak coś od mnichów, to na pewno lepsze. A wcale tak nie jest, tzn. nie zawsze. Belgijskie klasztorne piwa są super, każdy wie. Polskie klasztorne

Matuszewski testuje - dużo dobrego!

Matuszewski testuje - dużo dobrego!

warto spróbować.   przekąski testy Dziwny jest ten świat Zdrowo, czyli bez smaku Ekokolacja rozczarowuje. Bo nie samym chlebem i piwem człowiek żyje ... Pod lupą Dziś Jarosław Matuszewski subiektywnie i niezależnie ocenia

Wielki test słodko-gorzkich wódek

Wielki test słodko-gorzkich wódek

knajpkach do becherovki podaje się piwo. Wybitny to mariaż dowodzący jednakowoż, że słodki, intensywny trunek wymaga przełamania czymś bardziej wytrawnym, Z kolei litewskie trejos devynerios wymagają lodu albo dodatku mrożonej zielonej herbaty albo - uwaga! - gorącego soku winogronowego. Tak czy siak

Restauracja Oslo

Restauracja Oslo zaprasza na spróbowanie kuchni polskiej i europejskiej w Częstochowie. Warto zwrócić szczególną uwagę na ofertę piw, w tym piwa warzonego samodzielnie - Częstochovia. śląskie Częstochowa Korczka 14 42-200

Kurczak w cieście piwnym

. Kawałki kurczaka maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Rada: Po usmażeniu kawałki kurczaka w cieście warto odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Danie będzie lżejsze. piersi z kurczaka;piwo;mąka;jajko;sos sojowy;pieprz cayenne;kurkuma;olej;

Karkówka "palce lizać'"

cebuli, mogą byc całe kółka, na to plaster żółtego sera - tak, aby całość była nim pokryta. Wszystko polewamy dość grubo keczupem (wytworzy sie potem przepyszny sos). Wstawiamy do piekarnika - najpierw przykrywamy, na koniec warto na chwile odkryć. Dusić do miękkości. Podawać tak jak kotlety, koniecznie