matuszewski testował paluszki jak zrobić

ZLLL

Rzecz o smaku...

Rzecz o smaku...

Niedawno czytałem opracowanie analizy, w której jakaś organizacja (sanepid może) pomstowała na producentów jogurtów owocowych, że owocowe to one są tylko z nazwy. Że za mało owoców. Zainspirowało mnie to do przygotowania materiału o produktach "bez".

Testowane Matuszewskim: piwa i przekąski

Prawdę mówiąc, było to jedno z najokrutniejszych zleceń mojego naczelnego: ma być o piwie i o czymś do piwa. Ja do piwa najbardziej lubię drugie piwo, no chyba że jestem w Czechach...

Paluszki mięsno serowe w sosie śródziemnomorskim

przyprawami i serem. Zrobić paluszki o długości ok. 6 cm. Opanierować w tartej bułce i smażyć z każdej strony. Pomidory rozdrobnić, doprawić do smaku dodać oliwki i gotować ok. 10 min do lekkiego odparowania. Podawać z kaszą jęczmienną ugotowaną z przyprawami. mięso mielone;ser;jajko;majeranek;pieprz;czosnek

Ciasto mojej babci - podstawowe ciasto deserowe

3 szkl. mąki, 1 kostka margaryny, 1 szkl śmietany Margarynę posiekać nożem z mąką dodać śmietanę szybko wyrobić ciasto, włożyć na godzinę do lodówki, można zrobić też wcześniej. 1. ciasteczka - wykrawać ciasteczka moczyć w białku jajka i cukrze piec na złoty kolor. 2. paszteciki

Risotto z wędzonym łososiem i pieczonymi pomidorami.

gotowe! Pomidory: Odkrawamy górną część pomidora, wydłubujemy wnętrze do miseczki. W niej zrobimy farsz. Na tarce rozdrabniamy ser, siekamy paluszki krabowe, wrzucamy do miski i mieszamy z oregano, pieprzem i pomidorowymi wnętrznościami. Farsz przekładamy do pomidorów, pieczemy w rozgrzanym do 180

Sushi (Japonia)

glony nori, zakwaszony ryż shari Zrób sushi maki: na płatek nori wyłóż niewielką warstwę ryżu shari - od dolnego brzegu płatka nieco grubiej, u góry powinno pozostać wolne miejsce. W tym wolnym miejscu połóż odpowiedni dodatek i zdecydowanym ruchem (robi się to za pomocą specjalnej bambusowej

Diablotki

pieprzem. Pieczemy około 10 minut, aż ciasto się przyrumieni. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy ciasto do ostygnięcia. Po wyjęciu łamiemy wzdłuż naciętych linii. Rada: Paluszki z ciasta francuskiego można również zrobić na słodko,posypując je zamiast solą i pieprzem, cukrem kryształem i cynamonem