masa bez odżywek
Suplementy diety: deser sportowca
Chcesz biec szybciej, podnieść więcej, uderzyć mocniej. Nagle stop, ?odcina cię od prądu?. Zapomniałeś, że maszyna, jaką jest twoje ciało, ustawicznie potrzebuje energii. Czas ją uzupełnić.
Jaka dieta dla sportowca? Zaglądamy do talerza zawodowcom
Jeżeli chodzisz regularnie na siłownię, biegasz albo jeździsz rowerem, to zainteresuj się tym, co powinno się znaleźć na twoim talerzu. Najlepiej zacznij od podglądania zawodowców.
Mięśnie z proszku
Suplementy i odżywki. Czy bez nich trening na siłowni nie ma sensu? Jak działają? Czy ich zażywanie jest szkodliwe dla zdrowia?
Koniec brzuszka, zbuduj formę! Jak? Radzą: Radwański, Urbaś, Słomiński i inni
schorzenia uniemożliwiające sprawne poruszanie się. Bieganie po korcie nie jest zalecane przy poważnych zwyrodnieniach kręgosłupa. Zalety : Tenis to dobra propozycja dla tych, dla których sport bez rywalizacji z przeciwnikiem się nie liczy. Po drugiej stronie siatki masz rywala. Chcesz
Jesteś aktywny? Przeczytaj, co musisz jeść
możliwość przygotowania posiłku. I co ważne - spożycie białek powyżej twoich potrzeb nie pomoże ci dodatkowo zwiększyć masy mięśniowej i siły. Najlepsze źródła białka dla aktywnego mężczyzny : mięso drobiowe (kurczak, indyk bez skóry), wołowina, cielęcina, chude ryby, chude wędliny, jajka, twaróg, jogurty
Paweł Korzeniowski: wygrać z Phelpsem
mogę zjeść naraz sześciu steków i jajecznicy z 20 jaj. Ileż można!? Dlatego musimy pochłaniać wysokokaloryczne odżywki. A jeśli dieta jest źle dobrana, zbyt mało kaloryczna, organizm zjada siebie, traci na wadze, gubi się masa mięśniowa, osłabia się. A do Florydy albo Kalifornii nie można? PK
masa bez odżywek
Lody bazyliowe bez jajek
miksujemy na proszek. Dodajemy jogurt, mascarpone i imbir i miksujemy na gładką masę. Masę przekładamy do maszynki do lodów lub, jeśli ktoś tak jak ja jej nie posiada, do podłużnej blaszki, przykrywamy folią i wkładamy do zamrażalnika. Wyjmujemy i miksujemy masę mikserem na najwyższych obrotach po
Sernik bez sera
Ciasto:,5 żółtek,3 szkl.mąki,pół szkl. cukru,2 łyżeczki proszku do pieczenia,cała margaryna,Masa:,2 duże śmietany 18 procent,1 szkl. cukru,1 budyń waniliowy,5 białek,cukier waniliowy Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Podzielić na 2 części.Jedną cześć zamrozić, a drugą wylepić
Makowiec bez mąki
25 dag maku(trzykrotnie zmielić),8 jaj,3 łyżki bułki tartej,aromat migdałowy,1 szklanka cukru Mak sparzyć,trzy razy zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, ubitą na sztywno pianę, tartą bułkę i aromat migdałowy. Masę lekko wymieszać. Piec ok 40 minut w temp. 180 mak;bułka tarta;aromat
Sernik bez spodu cytrynowy
ze sztywno ubitą pianą, przesypując mąką. Przygotowana masę wylać na posmarowaną blachę i upiec w dobrze nagrzanym piekarniku. twaróg;cukier;masło;białka;mąka;cytryna;wanilia;migdały;rodzynki;tłuszcz;
Ciasto pierogowe bez jajek
wlewać bardzo gorącą wodę. Gdy masa przestygnie, dodać olej i starannie zagnieść dłońmi gładkie, elastyczne ciasto. Takie ciasto dobrze się rozwałkowuje, po ugotowaniu jest dość miękkie i delikatne w smaku. mąka;woda;olej;mąka;