mango owoc jak obierać
Kuchnia Wietnamu: ale Sajgon!
Wietnam żyje na ulicy. Tu skorzystasz z usług golarza, poplotkujesz przy jaśminowej herbacie, załatwisz sprawy biurowo-biznesowe, możesz się też wyspać. I zjeść.
Testowane Matuszewskim: dobre, bo polskie
Jakoś się chyba zagubiliśmy w tej nowoczesności. Kupujemy egipskie ziemniaki, peruwiańskie szparagi, argentyńskie jabłka. Smakują nam truskawki w styczniu, domagamy się kurek w październiku. Zapomnieliśmy o porach roku? O naszych świeżych, pachnących owocach, warzywach, serach? Toż to absurd - mówi Agnieszka Kręglicka w rozmowie o tym, co i kiedy warto mieć na talerzu.
Swego nie znacie
Jakoś się chyba zagubiliśmy w tej nowoczesności. Kupujemy egipskie ziemniaki, peruwiańskie szparagi, argentyńskie jabłka. Smakują nam truskawki w styczniu, domagamy się kurek w październiku. Zapomnieliśmy o porach roku? O naszych świeżych, pachnących owocach, warzywach, serach? Toż to absurd - mówi Agnieszka Kręglicka w rozmowie o tym, co i kiedy warto mieć na talerzu.
mango owoc jak obierać
sernik mango
30%,Owoc do dekoracji Pokruszone herbatniki mieszamy z roztopionym masłem i wykładamy nimi dno tortownicy dokładnie ugniatając.Wkładamy do lodówki i schładzamy. W misce ucieramy twaróg z cukrem. Mango obieramy, wyjmujemy pestkę, miksujemy i powstały mus dodajemy do sera.Wszystko mieszamy. Żelatynę
Chutney z mango
2 dojrzałe owoce mango,1 cytryna (umyta i sparzona),1 łyżka startego świeżego imbiru,2 ząbki czosnku,1 łyżeczka suszonej ostrej papryczki,200 ml octu jabłkowego,125 g brązowego cukru,1/2 łyżki musztardy,60 g rodzynek Mango obieramy, odkrawamy miąższ od pestki. Posypujemy skórką otartą z cytryny i
Tort z mango i limonek
wyciskamy sok. Żółtka, 50 g cukru i sok z limonki mieszamy w metalowej miseczce i ucieramy w kąpieli wodnej. Rozpuszczamy dobrze żelatynę (mikserem albo trzepaczka do jajek). Zdejmujemy miseczkę. Dodajemy do masy twarożek i skórkę z limonki. Odstawiamy do schłodzenia. Mango obieramy ze skórki, wyjmujemy
Mango Lassie
1-2 owoce mango, 1 szklanka jogurtu naturalnego, pół szklanki mleka, 3/4 szklanki lodu, cukier do smaku Obrać owoce mango i miąższ odkroić od pestki. Zmiksować porządnie w blenderze, aż powstanie ok. szklanki jednolitego musu. Dodać pozostałe składniki i miksować w blenderze. Wlać do wysokich
Sorbet z mango
2 owoce mango, 10 łyżek campari, 6 łyżek likieru pomarańczowego Cointreau, 1 łyżka skórki pomarańczowej Mango umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę. Miąższ zmiksować ze skórką pomarańczową, wlać campari oraz likier pomarańczowy, jeszcze raz zmiksować. Sorbet przelać do pojemnika, schładzać w