magia bez tajemnic 5

Mikołaj Kirschke

Logo z klasą: Salvatore Ferragamo

Logo z klasą: Salvatore Ferragamo

Salvatore Ferragamo odniósł sukces, bo szukał właściwych rzeczy we?właściwym miejscu. Zdawał sobie sprawę, że najwyższej klasy rzemieślnicy są w Europie, konkretnie we Włoszech. Ale prawdziwa sława czeka w Ameryce, konkretnie w Hollywood.

Test: 5 audiofilskich odtwarzaczy MP3

Przenośne odtwarzacze hi-fi służą do tego co "zwykłe empetrójki", lecz geneza ich tworzenia jest całkiem inna. To (niekoniecznie seksowne) urządzenia wzorowane na audiofilskich systemach stereo klasy hi-end. Przesłuchaliśmy pięć modeli z tej ciekawej, niszowej półki.

Sernik bez sera

Ciasto:,5 żółtek,3 szkl.mąki,pół szkl. cukru,2 łyżeczki proszku do pieczenia,cała margaryna,Masa:,2 duże śmietany 18 procent,1 szkl. cukru,1 budyń waniliowy,5 białek,cukier waniliowy Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Podzielić na 2 części.Jedną cześć zamrozić, a drugą wylepić

Piernik bez jajek

2 szklanki mąki, 1 szklanka mleka, 1 szklanka cukru, 1/2 kostki margaryny - rozpuszczonej, 3 - łyżki kakao, 1- łyżeczka sody, 1/2 łyżeczki cynamonu, 5 - łyżek dowolnego dżemu Wszystkie składniki zmiksować, wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp.180 stopni około 45

Sos czoskowy bez ogórków

3 łyżki majonezu Winiary, 3 łyżki śmietany do zup, 3 łyżki gęstego naturalnego jogurtu , przyprawa Tzatziki , 5-6 ząbków (wg. uznania) naturalnego czosnku przeciśniętego przez praskę Składniki ze sobą połączyć i doprawić wg. uznania. Przed podaniem odstawić do lodówki, aż zgęstnieje. Nie dodaję

Sernik bez spodu cytrynowy

75 dag odciśniętego twarogu,20 dag cukru,15 dag masła,5 białek,2 dag mąki,1 cytryna,wanilia,4 dag migdałów,4 dag rodzynek,tłuszcz do blachy Przepuścić twaróg przez maszynkę, utrzeć z cukrem, dodać stopione masło, opłukane rodzynki, siekane migdały, wanilię, otartą skórkę z cytryny. Lekko wymieszać

smerfetka bez pieczenia

sie gotowac zestawic z ognia dodac1szkl manny mieszajoc aby nie był grudek gotowac 5-10 min zestawic z ognia dodac budyn roztopiony w0,25l mleka energicznie mieszajoc gotowac do stegniecia tako mase wyłozyc na blache wyłozono herbatnikami na 2 mase przykryc 2 warstwo herbatników polac polewo