mały kozi wierch wspinaczka gdzie
Orla Perć biegiem: Filip Babicz opowiada o swoim rekordzie
1 godz. 4 min i 23 s - to rekordowy czas w jakim Filip Babicz przebiegł Orlą Perć. 6 września 2018 r. poprawił rekord Piotra Łobodzińskiego o 12 minut i 9 s
Wspinaczka na Orlej Perci
Jestem na Orlej Perci. A dokładnie w połowie drabinki przy Koziej Przełęczy. Wokół szczyty i otchłań. Totalna ekspozycja. - Dobra, to teraz puść się rękami i odchyl do tyłu - mówi Marcin Witek. To akurat ostatnia rzecz, na jaką mam teraz ochotę.
mały kozi wierch wspinaczka gdzie
Cukinia z kozim serem
kilka małych cukinii (długości dłoni), świeżo zmielony pieprz, opakowanie sera koziego, świeża mięta, olej Młode warzywa natnij wzdłuż, wybierz trochę miąższu. Tak utworzony "rowek" zapełnij serem kozim, ułóż świeże listki mięty, posyp świeżo zmielonym pieprzem. Całość polej olejem, zawiń w folię
Flan z koziego sera
150 g ostrego koziego twarożku, 1 jajo, 2 żółtka, 1 szkl. kremówki, 2 łyżki świeżego tymianku, 1 łyżka natki, sól, pieprz, szczypta chilli, łyżka oliwy. Zmiksować twarożek z jajami i kremówką, dodać zioła, doprawić. Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Małe foremki wysmarować oliwą i rozlać do nich
Kulki z sera koziego
30 dag świeżego sera koziego, pół łyżeczki sosu tabasco, 2 łyżki posiekanej zieleniny (natki pietruszki, bazylii, majeranku), sól, pieprz, jasne lub ciemne winogrona bez pestek, cykoria Ser kozi utrzeć z solą, pieprzem, sosem tabasco i ziołami, uformować małe kulki, leciutko je spłaszczyć i ułożyć
Rukola z kozim serem
paczka rukoli,kwaśne jabłko,1/2 szklanki soku pomarańczowego,łyżka octu,łyżeczka cukru,rolada z sera koziego Rukolę płuczemy, osuszamy i oczyszczamy z łodyg. Robimy sos. Obieramy jabłko i kroimy je w drobną kostkę. Wrzucamy do rondelka, podlewamy odrobiną wody i dusimy na małym ogniu, aż zmięknie
Papryka faszerowana kozim serem
paprykę ze słoika i podziel na dwa płaty, oliwę pozostaw. Przygotuj farsz: do koziego serka i ziół dodaj oliwki, czosnek i łyżkę oliwy ze słoika. Starannie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Małą łyżeczką, delikatnie nałóż farsz i zwiń papryki (możesz na 2-3 godziny wstawić do lodówki, by farsz