mały bukiecik kwiatów

Piotr Mieśnik

Z wirtuala do reala w 6 krokach: jak przenieść waszą znajomość na nowy poziom

Z wirtuala do reala w 6 krokach: jak przenieść waszą znajomość na nowy poziom

Gdzie szukać wyzwań, niesamowitych przygód i przeżyć, skoro już wszystko zostało zdobyte, pokazane i wiele razy opisane? Jak to gdzie, w innych ludziach! A ściślej rzecz biorąc: W relacjach z nimi i nawet wieloznacznie rozumianych stosunkach. Rusz więc tyłek zza laptopa, tabletu czy smartfona i idź spotkać się z prawdziwą kobietą. Taką z krwi, kości i kuszących krągłości, a nie zbudowaną w photoshopie z pikseli na twoim ciekłokrystalicznym ekranie. Kto wie, może przeżyjesz przygodę swojego życia.

Faszerowane kwiaty cukinii

12-15 kwiatów cukinii, mała cebula pokrojona w kostkę, 2 łyżki masła, 3/4 szklanki (150 g) ryżu do ristotta np. arborio, 50 ml białego wina, dwie szklanki (500 ml) rosołu, garść małych kurek, pół cukini, 3 łyżki świeżo tartego parmezanu, biały pieprz, oliwa z oliwek Na maśle zeszklić cebulę, dodać

Smażone kwiaty cukinii

20 kwiatów cukinii (mogą też być takie z małą cukinia na końcu), 250 g serka ricotta, 5 filecików anchois, garść świeżych listków bazylii, 300 g mąki pszennej, ok. 500 ml wody gazowanej, sól, pieprz, 1 l oleju do smażenia W miseczce wymieszaj ser, pokrojone anchois i posiekaną bazylię. Dopraw solą

Nalewka z kwiatu lipy

2 szklanki płynnego miodu lipowego, 0.5 l + 50 ml spirytusu, 2 goździki, 1.5 szklanki kwiatów lipy, 1 limetka, 0.5 cytryny Zrób miodówkę na 3 tygodnie przed okresem kwitnienia lipy. Zagotuj 1/2 l wody z goździkami, przestudź, dodaj miód, wymieszaj. Wlej 1/2 l spirytusu, ponownie wymieszaj i wlej do

Omlet minifrittata z kwiatem cukinii

pieprz Do przygotowania można wykorzystać formę do pieczenia muffinów lub foremki do babeczek. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę. Dodać czosnek i podsmażyć go na małym ogniu. Następnie wrzucić połówki pomidorów, kwiaty cukinii (lub plasterki cukinii) porwane listki bazylii i masło. Zwiększyć ogień i

Nadzienie do quesadillas z kwiatami cukinii

20 kwiatów cukinii, 1 mała cukinia pokrojona w drobną kostkę, 1 cebula pokrojona w kostkę, 1 ząbek czosnku, 1 zgrillowana zielona papryka bez skórki pokrojona w paski, sól, pieprz, 2 łyżki oleju. Cebulę zeszklić na oleju, dodać czosnek i cukinię. Smażyć pięć minut, dodać kwiaty cukinii i paski