mała sowa wakacje gdzie leży

Tawerna Sowa

Tawerna Sowa to mała knajpka oferująca dania kuchni polskiej i śródziemnomorskiej w bardzo przystępnych cenach. mazowieckie Warszawa Górnośląska 24 00-484

Knedle

). Formować małe placuszki, na środku każdego kłaść śliwkę, pół łyżki cukru z odrobiną cynamonu. Zlepić, formując kulę. Gotować w osolonej wodzie. Najbardziej lubię polane bułką tartą. śliwki;cukier;cynamon;mąka;ziemniaki;

Pieczony łosoś norweski podany ze szpinakiem i krewetkami na sosie tajskim

pokrojone w kostkę, 2 łyżki sosu rybnego, 200 ml mleka kokosowego, przyprawa Garam Masala do smaku, 2 łyżki masła klarowanego, 500 g młodych liści świeżego szpinaku, 2 rozgniecione ząbki czosnku, sól, pieprz 1 mały pęczek świeżej kolendry, 1 limonka pokrojona w cząstki Umytego i osuszonego łososia

Plastry pieczonej wołowiny marynowanej w estragonie i soli morskiej z sosem miodowo-balsamicznym

500 g stek (najlepiej sezonowany) z polędwicy wołowej bądź antrykotu, Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek, 3 gałązki świeżego estragonu, 1 łyżka musztardy Dijon, sól morska z Maldon wędzona na drewnie dębowym, 1 mała łyżeczka tłuczonego czarnego pieprzu, mix ulubionych sałat, 4 żółte pomidory

Pierniczki

miesięcy. W obu przypadkach były znakomite. Jaja ubijamy z cukrem, aż cukier się rozpuści. Można je ubić na parze - będzie szybciej: miskę z jajkami i cukrem wkładamy do garnka z gorącą wodą i ubijamy mikserem. Do garnka wkładamy miód i gotujemy na małym ogniu do rozpuszczenia. Dodajemy margarynę i