mała sowa szlaki gdzie znaleźć

Tawerna Sowa

Tawerna Sowa to mała knajpka oferująca dania kuchni polskiej i śródziemnomorskiej w bardzo przystępnych cenach. mazowieckie Warszawa Górnośląska 24 00-484

Pieczony łosoś norweski podany ze szpinakiem i krewetkami na sosie tajskim

pokrojone w kostkę, 2 łyżki sosu rybnego, 200 ml mleka kokosowego, przyprawa Garam Masala do smaku, 2 łyżki masła klarowanego, 500 g młodych liści świeżego szpinaku, 2 rozgniecione ząbki czosnku, sól, pieprz 1 mały pęczek świeżej kolendry, 1 limonka pokrojona w cząstki Umytego i osuszonego łososia

Plastry pieczonej wołowiny marynowanej w estragonie i soli morskiej z sosem miodowo-balsamicznym

500 g stek (najlepiej sezonowany) z polędwicy wołowej bądź antrykotu, Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek, 3 gałązki świeżego estragonu, 1 łyżka musztardy Dijon, sól morska z Maldon wędzona na drewnie dębowym, 1 mała łyżeczka tłuczonego czarnego pieprzu, mix ulubionych sałat, 4 żółte pomidory

Bliny ziemniaczane

, kawioru i koperku... trudno znaleźć lepiej oddające ten smak słowa, jak po prostu: NIEBO W GĘBIE! Ciasto: ziemniaki utrzyj na drobnej tarce lub zmiksuj. Dodaj rozczyn drożdżowy (drożdże, ciepła woda, cukier), jaja, mąkę pszenną, posiekany czosnek, sól i czarny pieprz świeżo mielony. Ciasto dobrze zmieszaj

Zapiekanka pokusa Janssona

: ziemniaki, odcedzone anchois, cebulę. Na wierzchu powinny znaleźć się ziemniaki. Posypać solą, pieprzem i wlać śmietanę, która powinna spłynąć na dno naczynia. Na wierzchu na ziemniakach położyć małe kawałki masła. Piec w temp. 200 st. C przez 45 minut. Podawać gorące, posypane gałązkami kopru. Wersja