mała sowa snowboard czy warto
mała sowa snowboard czy warto
Tawerna Sowa
Tawerna Sowa to mała knajpka oferująca dania kuchni polskiej i śródziemnomorskiej w bardzo przystępnych cenach. mazowieckie Warszawa Górnośląska 24 00-484
Truskawki balsamico
pokrój i oprósz cukrem. Na dno głębokich talerzy wlej sos pomarańczowy i włóż truskawki. Polej je cienką strużką octu, posyp pokruszonym pieprzem. Uwaga: zwykły ocet balsamiczny warto odparować na małym ogniu i trochę dosłodzić. pomarańcze;truskawki;cukier;ocet balsamiczny;pieprz;
Pieczony łosoś norweski podany ze szpinakiem i krewetkami na sosie tajskim
pokrojone w kostkę, 2 łyżki sosu rybnego, 200 ml mleka kokosowego, przyprawa Garam Masala do smaku, 2 łyżki masła klarowanego, 500 g młodych liści świeżego szpinaku, 2 rozgniecione ząbki czosnku, sól, pieprz 1 mały pęczek świeżej kolendry, 1 limonka pokrojona w cząstki Umytego i osuszonego łososia
Plastry pieczonej wołowiny marynowanej w estragonie i soli morskiej z sosem miodowo-balsamicznym
500 g stek (najlepiej sezonowany) z polędwicy wołowej bądź antrykotu, Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek, 3 gałązki świeżego estragonu, 1 łyżka musztardy Dijon, sól morska z Maldon wędzona na drewnie dębowym, 1 mała łyżeczka tłuczonego czarnego pieprzu, mix ulubionych sałat, 4 żółte pomidory
Leczo sojowe
kostka/krajanka sojowa (ok. pół opakowania), 1-2 marchewki, cukinia (warto użyć dwóch małych: żółtej i zielonej), po jednej dużej garści żółtej i zielonej fasolki szparagowej, pomidory (warto użyć różnokolorowych), sól, pieprz, słodka papryka, zioła, koperek, olej bez mocnego smaku i