mała sowa ile metrów
Podróże: Ziemia Kłodzka i Kotlina Kłodzka. Wspaniały region pełen tajemniczych miejsc i atrakcji
Dziś w naszym podróżniczym cyklu pozostaniemy w Polsce, a konkretnie na Ziemi Kłodzkiej i wchodzącej w jej skład Kotlinie Kłodzkiej i przyjrzymy się miejscom, które bez problemu można odwiedzić podczas krótkich, wakacyjnych wypadów.
Zawody Ford Focus Active Challenge w Jastarni zakończone!
Drugie zawody z cyklu Ford Focus Active Challenge za nami! Tym razem zawodnicy i kibice spotkali się na kempingu Sun4Hel Maszoperia, gdzie już od tygodnia wiał bardzo silny wiatr. Nie inaczej było pierwszego dnia zawodów - zawodników przywitał wiatr dochodzący do 30 węzłów. Dobre prognozy zwabiły do Jastarni wiele riderek i riderów. Po raz pierwszy w historii zawodów do obu głównych konkurencji - Freestyle i Formuła Kite, zapisało się tyle samo kobiet, co mężczyzn!
Widowiskowy finał Pucharu Polski i Mistrzostwa Polski w kitesurfingu Ford Kite Cup 2015
W dniach 14 - 15 sierpnia rozegrano w Jastarni finał Pucharu Polski i Mistrzostwa Polski Ford Kite Cup. Jednym patronów medialnych zawodów był magazyn "Logo".
mała sowa ile metrów
Tawerna Sowa
Tawerna Sowa to mała knajpka oferująca dania kuchni polskiej i śródziemnomorskiej w bardzo przystępnych cenach. mazowieckie Warszawa Górnośląska 24 00-484
Piecuch Restauracja
Piecuch Restauracja mieści się w Warszawie w niedalekiej odległości od stacji metra Wilanowska. Można tutaj dojechać autobusami nr 165, 218,107. To mała, przytulna i tania knajpa. ... mazowieckie Warszawa Bryły 2a 02-685
Bar Hami Żeromskiego
Bar Hami to lokal podający chińską kuchnię, znajdujący się na warszawskich Bielanach, przy ulicy Żeromskiego, w okolicach metra Słodowiec. Bar Hami to mała budka, niczym z zewnątrz... mazowieckie Warszawa Żeromskiego 3A 01-887
Pieczony łosoś norweski podany ze szpinakiem i krewetkami na sosie tajskim
pokrojone w kostkę, 2 łyżki sosu rybnego, 200 ml mleka kokosowego, przyprawa Garam Masala do smaku, 2 łyżki masła klarowanego, 500 g młodych liści świeżego szpinaku, 2 rozgniecione ząbki czosnku, sól, pieprz 1 mały pęczek świeżej kolendry, 1 limonka pokrojona w cząstki Umytego i osuszonego łososia
Plastry pieczonej wołowiny marynowanej w estragonie i soli morskiej z sosem miodowo-balsamicznym
500 g stek (najlepiej sezonowany) z polędwicy wołowej bądź antrykotu, Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek, 3 gałązki świeżego estragonu, 1 łyżka musztardy Dijon, sól morska z Maldon wędzona na drewnie dębowym, 1 mała łyżeczka tłuczonego czarnego pieprzu, mix ulubionych sałat, 4 żółte pomidory