mała mędralowa wakacje zimowe

Zimowy rosół

składniki myjemy, warzywa obieramy. Zalewamy ok 2-3 litrami wody. Wrzucamy przyprawy i gotujemy na małym ogniu około 2 godziny. Doprawić do smaku. Makaron gotujemy oddzielnie lub jeśli korzystamy z makaronu chow mein wrzucamy bezpośrednio do rosołu. Pod koniec gotowania warzywa wyjmujemy i kroimy w

Zupa zimowa b. pożywna

, dodajemy starte na tarce ogórki i pokrojone papryki, gotujemy razem ok. godziny. 3. W małej miseczce mieszamy jajka z mąką i solą, formujemy wałeczki i wrzucamy na osolony wrzątek. Gdy wypłyną na wierzch, osączamy na sicie, przelewamy zimną wodą i kroimy w małe kawałki.4. Do zupy wrzucamy kluski

Zimowa sałatka z kurczakiem

Sałatka:,2 upieczone podudzia z kurczaka,1 szkl. ugotowanego ulubionego makaronu,50 g orzechów włoskich,1/2 dojrzałego awokado,Kiełki rzodkiewki (możecie dodać inne, swoje ulubione),Mieszanka ulubionych salat (u mnie Roszponka i sałata lodowa),Sos:,1 mały rozgnieciony ząbek czosnku,1/4 łyżeczki

Zimowa sałatka spowita puchem

dają- na pewno ci smakuje? Mam ja tu dla ciebie danie iście zimowe, co zrekompensuje coroczne braki śniegowe. Sałatka spowita puchem, bo właśnie o niej mowa, nim się w kuchni obrócisz powinna być gotowa. Weź, zatem pierś kurczaka, zrób z niej kostkę nożykiem i to wszystko podsmaż pod całkiem małym

Zimowa sałatka z suszonych owoców

mieszamy. Wanilię przekrawamy, wyłuskujemy ziarenka i dodajemy do owoców. Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Zdejmujemy rondel z palnika. Wrzucamy do owoców torebkę herbaty i pozostawiamy ją tam przez 10-15 minut. Sałatkę podajemy zimną, razem z miodowo-herbacianym syropem. Najlepiej smakuje z serkiem