mała deska do prasowania
Jak prasować koszulę?
"Człowiek popada w ruinę jeśli nie nosi odświętnych ubrań" - twierdził XIX-wieczny filozof Thomas Carlyle. Od tamtej pory minęło sporo czasu, są jednak rzeczy, które pozostają niezmienne. Twoja elegancka koszula nie tylko musi być śnieżnobiała, ale też wyprasowana. Oto sześć kroków do ideału bez zagięć i fałdek.
Mężczyzną musisz być zawsze. Musi ci się chcieć!
Gdzie ci mężczyźni? Według Philipa Zimbardo, znanego amerykańskiego psychologa: w odwrocie. Grzeszymy, i to nie myślą albo uczynkiem, a przede wszystkim - zaniedbaniem. I zostajemy w tyle za kobietami. Panowie, czas się wziąć za siebie i przejść do kontrataku!
mała deska do prasowania
Żeberka w pikantnej glazurze pieczone na desce cedrowej
jabłkowym), posiekaj czosnek i natrzyj nim wierzch deski Wierzch deski lekko skrop oliwą Połóż żeberka na desce stroną bez przypraw Przygotuj grilla do grillowania pośredniego (nie nagrzewaj bezpośrednio pod deską) Połóż deskę na grillu i zamknij pokrywę Piecz na małym ogniu (110-120°C) przez 3-4
Sól chilli - czyli pomysł na prezent
10 małych papryczek chili,15 dkg soli gruboziarnistej Małe papryczki chili umyć, osuszyć, drobno pokroić (można to zrobić w rękawiczkach). Wszystko wsypać do małego miksera (siekającego) i wszystko razem zmiksować. Wyłożyć na deskę wyłożoną papierem do pieczenia i postawić w ciepłym miejscu do
Sałatka wigilijna
15 orzechów włoskich, mała puszka ananasów, 10 suszonych śliwek(bez pestek), 10 suszonych moreli, garść rodzynek, 1 banan, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżka miodu, Wyłuskaj orzechy ze skorupek. Przełóż do miski śliwki, morele, rodzynki, wyłuskane orzechy, zalej wszystko gotującą się wodą i odstaw na
Oliwki marynowane z chili
450 g osączonych zielonych oliwek z pestkami, 4 obrane ząbki czosnku, 2 łyżeczki nasion kolendry, 1 mała cytryna, 4 gałązki świeżego tymianku, 4 łodyżki kopru, 2 małe świeże papryczki chilli, oliwa z pierwszego tłoczenia do zalania Oliwki rozłóż na desce do krojenia i rozgnieć je, aby lekko
Klasyczne ciasto brownie
2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady, 1 kostka (200 g) masła, 100 g mąki, 300 g cukru, 6 jaj, 50 g łuskanych włoskich orzechów Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę