luboń wielki w górach gdzie

Karolina Magiera

"Przeżywam historię i emocjami ją zapisuję". Wywiad z autorką thrillera psychologicznego "Apartament"

"Przeżywam historię i emocjami ją zapisuję". Wywiad z autorką thrillera psychologicznego "Apartament"

15 czerwca miała miejsce premiera thrillera psychologicznego "Apartament". O zbrodni idealnej, cienkiej granicy między dobrem i złem, które czai się w nas, oraz o poszukiwaniu prawdy i radzeniu sobie z traumą opowiada autorka Izabela Janiszewska.

Jantar

Jantar to niewielki lokal gastronomiczny, który serwuje dania barowe i nie tylko. wielkopolskie Kobyla Góra Plac Wiosny Ludów 11 63-507

Mus jabłkowy z papierówek

do góry dnem na całą noc.Mnie wyszły dwa wielkie słoje i jeden malutki. Smacznego!:) cukier;cukier;kwasek cytrynowy;

Dżem morelowy

2 kg moreli,0.5 kg cukru Morele umyć, wydrylować z pestek, pokroić w ćwiartki. Wrzucić do wielkiego gara. Wsypać cukier i gotować. Co jakiś czas owoce przemieszać dużą łychą, żeby nie przywierały do gara. Gotować około 35 minut, pod koniec zmniejszyć temperaturę i dalej gotować. Przelać do

Kotleciki z soczewicy

Na 15 niewielkich kotlecików: niecała szklanka (200 ml) pomarańczowej soczewicy, 1 jajko, 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki bułki tartej, 1/2 łyżeczki garam masali, pęczek natki pietruszki, sól, pieprz, olej do smażenia Soczewicę gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela

Dżem truskawkowy

- 1 kg truskawek, - 100 ml soku z porzeczek, - 1/2 szklanki cukru Do garnka wlewamy sok z porzeczek i dodajemy cukier, całość podgrzewamy. Gdy sok się zagotuje dodajemy truskawki i smażymy je na niewielkim ogniu przez około 30 minut. Dżem przekładamy do suchych słoików, szczelnie je zakręcamy i