lenovo dodatki czy warto
Poradnik: jak wybrać komputer do domu
Mimo szumu, jaki robią wokół siebie smartfony, najważniejszym komputerem, z którego korzystasz, jest ciągle ten stojący na twoim biurku. Podpowiadamy, co wybrać w roku 2013, dopasowując wskazówki do potrzeb konkretnych użytkowników.
Test: 5 laptopów dla 5 różnych osób. Który dla ciebie?
NOTEBOOKI DO WSZYSTKIEGO I DLA KAŻDEGO NIE ISTNIEJĄ. UŻYTKOWNIKÓW MOŻNA PRZYDZIELIĆ DO KILKU SZUFLADEK. DO KAŻDEJ WYBRALIŚMY LAPTOPA IDEALNEGO. ZNAJDŹ SWÓJ SPRZĘT!
7 techno-hitów przełomu 2013 i 2014 r.
Na nasz rynek właśnie wchodzą technologie, które już wkrótce mogą zredefiniować "to, bez czego nie możemy się obejść", tak samo jak kiedyś smartfon, kino domowe i telefon komórkowy...
Jedziemy porszakiem przez cały Kaukaz
Andronika Komnena. Chłopcy wychowywali się w Konstantynopolu do czasu, aż w wyniku dworskich intryg ich dziadzio został zdetronizowany (a przy okazji poćwiartowany). Kiedy w dodatku oślepiono im tatusia, ktoś w rodzinie stwierdził najwyraźniej, że konstantynopolitańskie powietrze nie służy rodzinie Komnenów
Jak wybrać laptopa
linką do biurka czy kaloryfera. Zostało przyjęte jako standard, toteż każdy notebook ma gniazdo przystosowane do jego użycia. Nowe laptopy Lenovo Think-Pad wyposażone w modem 3G, a więc używające karty GSM, mogą skorzystać z zabezpieczenia zwanego "SMS Kill Switch"
lenovo dodatki czy warto
Pieczona papryka z oliwkami
, solą i pieprzem. Do papryki wsypujemy oliwki i polewamy je dressingiem. Przed podaniem schładzamy 2 godziny w lodówce. Rada: Oliwki z pestkami mają zdecydowanie bardziej wyrazisty smak. Podając potrawę z ich dodatkiem, warto jednak uprzedzić wszystkich biesiadników. papryka;papryka;papryka;oliwki
Pianka śmietankowo-parmezanowa
. Powstałą pianką przykrywany gorącą zupę. Jeśli podajemy krem pomidorowy, wierzch możemy skropić odrobiną sosu pesto rozcieńczonego oliwą i delikatnie zamieszać wykałaczką. Dla lepszego efektu można podać zupę w filiżankach do kawy. Warto eksperymentować z różnymi smakami pianki, zamiast sera używając
Beszamel idealny
muszkatołową, która nada mu charakterystyczny smak. Pełnię aromatu zapewni gałka świeżo otarta. Jeśli chcemy, aby sos był idealnie gładki, warto go jeszcze przetrzeć przez gęste sito. Aby na stygnącym beszamelu nie zrobił się kożuch, smarujemy go kawałkiem masła lub przykrywamy folią spożywczą. Rady: Beszamel
Bliny ze śledziem
placuszki, które są podawane najczęściej z Polsce wschodniej. Ja znam je z Tykocina, Białowieży, Hajnówki...Możemy je podawać w różnymi dodatkami - nam zasmakowały z korzennie doprawionym śledziem - może to dziwne połączenie, ale spróbujcie bo warto! Sposób przygotowania: Śledzie trzeba dobrze
Pleśniak
mieszamy razem z kakao. Pierwszą częścią ciasta wykładamy tortownicę (dosyć cienko 5-7 mm, można obkleić boki tortownicy). Ciasto w tortownicy smarujemy dżemem. Wyjmujemy z lodówki schłodzoną część ciasta (tą z dodatkiem kakao!), a następnie ścieramy ją na tarce o dużych "oczkach" na dżem w tortownicy