lekkie buty na drewnianej podeszwie

Artykuł sponsorowany

Pogadajmy o nartach: zawodowiec na stoku

Pogadajmy o nartach: zawodowiec na stoku

Jeśli już odliczasz czas do pierwszych tegorocznych szusów, podpowiadamy ci, wraz ze specjalistami ze sklepu Ski Team, po jaki sprzęt warto sięgnąć, żeby nie tylko stylowo wyglądać, ale także czerpać z jazdy maksimum radości.

Kielman: buty z klasą

Angielski almanach ekskluzywnych firm "Europe's Elite 1000" wymienia tylko jedną polską markę. Ale za to w pełni zasłużenie, bo w warszawskiej pracowni Jan Kielman i Syn buty są robione na miarę i szyte ręcznie. Tymi samymi metodami już od 129 lat!

Biegówki: jak wybrać najlepszy sprzęt na śnieżne szlaki

Biegi narciarskie kojarzą ci się z atletycznie zbudowanymi sportowcami, o wydolności greckich bogów? A co powiesz na godzinny trening w parku lub weekendową wycieczkę do podmiejskiego lasu? Przekonamy cię, że biegówki to sport dla każdego, a zimy już nigdy nie będą takie same!

Badminton - Lotka jak rakieta

Badminton - Lotka jak rakieta

Zasada jest prosta: jak badminton to lotka piórowa. Tylko takimi gra się w hali, nawet amatorsko. Plastikowymi gra się w tzw. kometkę, a nie w badmintona. Buty Muszą mieć podeszwę, na której nie będziesz się ślizgał ani na parkiecie

Mój pierwszy raz: bieg katorżnika

Mój pierwszy raz: bieg katorżnika

tych chlupadeł. Nagolenniki sprawdzają się nieźle, piszczele nieuszkodzone - a do tego trzymają buty, bo wziąłem model chroniący również kostkę, zaś gumą naciągnąłem nie na stopę, lecz podeszwę. Kolana mam jednak konkretnie poobijane. Przez kolejne pół godziny już tylko błocko i stumilowy las. Po

Jajeczno-serowe gniazdka

papierem. Masę białkową podziel na dwie części i wyłóż na papier formując koło lub kwadrat. Na środku zostaw niewielkie wgłębienie. Piekarnik nagrzej do 230 stopni. Piecz masę przez około 7-9 minut, aż lekko się zarumieni. Gdy tak się stanie w każde wgłębienie włóż po jednym żółtku i wstaw ponownie do

Marcepan klasyczny

500 g zmielonych migdałów bez skórki, 340 g cukru, 115 ml wody Podgrzać cukier z wodą, aż się rozpuści. Dodać migdały, gotować, aż masa przestanie przywierać do dna. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić, wyrabiać drewnianą łyżką na gładką masę. Przechowywać w foliowym woreczku. migdały;cukier;woda;

Dżem z czerwonych borówek z jabłkami

1 kg borówek,500 g jabłek,750 g cukru Borówki przebieramy, odrzucając zbrązowiałe lub uszkodzone. Myjemy, przelewamy na sicie wrzątkiem. Wkładamy do płaskiego garnka, dodajemy pół szklanki wody, lekko zgniatamy drewnianą łyżką i powoli podgrzewamy, aż się zagotują. Szybko wsypujemy cukier i

Kurczak w sosie z warzywami

tłuszcz wrzucamy najpierw filety. Kiedy kurczak się lekko zarumieni, dodajemy odrobinę przyprawy curry. Następnie dodajemy cebulę oraz paprykę, gdyż muszą się lekko udusić. Należy to lekko wymieszać, najlepiej drewnianą łyżką, a następnie wlać śmietanę. Zostawić to na średnim ogniu na około 10 minut

Chleb z płatkami owsianymi

) Wszystko wymieszać (w misce najlepiej drewnianą łyżką lub mikserem). Wyłożyć na dwie blachy keksowe, wysmarowane olejem i lekko posypane mąką lub płatkami żytnimi. Pozostawić na 12 godzin przykryte ściereczką w ciepłym miejscu, do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować olejem wierzch i piec 1 godz. 15min