lacoste top 10 dla mê¿czyzn
lacoste top 10 dla mê¿czyzn
Krakowskie ¶liwki z nadzieniem
10 szt. ¶liwek suszonych,1 kremowy serek topiony,20 cienkich plasterków kie³basy krakowskiej,1 ³y¿ka drobno posiekanej kie³basy krakowskiej,zio³a prowansalskie Serek topiony rozetrzeæ z ³y¿k± drobno posiekanej kie³basy krakowskiej, doprawiæ do smaku zio³ami prowansalskimi. ¦liwki nadziaæ
Zupa cebulowa
4 spore cebule (ok. pó³ kg), ³y¿ka mas³a, ³y¿ka oleju, 4 szklanki bulionu (z kostki), 100 g serka topionego z³oty ementaler Pokrojon± cebulê zeszklij na ma¶le i oleju, zalej bulionem i gotuj oko³o 10 minut, dodaj serek, pogotuj a¿ siê rozpu¶ci, zmiksuj. Podawaj z grzankami. cebula;mas³o;olej;bulion
Spaghetti carbonara inaczej
trzy serki topione naturalne, pude³ko ¶mietany 18%,pude³ko makaronu penne (rurki),10 deko chudej szynki,ser ¿ó³ty o ostrym smaku 15-20 deko Szynkê pokroiæ, wrzuciæ na patelnie, podsma¿yæ chwilkê na ma³ym ogniu, zdj±æ z ognia dodaæ serki topione, mieszaæ a¿ siê rozpuszcz±, postawiæ znowu na ogieñ
Rolada serowa
- 30 dag ¿ó³tego sera, - 2 jajka ugotowane na twardo, - 10 dag serka topionego, - cebula, - 2 z±bki czosnku, - pêczek szczypiorku, - 1/2 czerwonej papryki, - 2 plastry szynki, - sól i pieprz 1. Serek topiony rozgnie¶æ w misce. Resztê sk³adników (oprócz ¿ó³tego sera) drobno posiekaæ i dodaæ do serka
Zupa serowo - zio³owa
2 z±bki czosnku,500 ml wywaru warzywnego,szklanka mleka,50 g startego sera gouda,50 g startego sera gruyer,1 zio³owy serek topiony,³y¿eczka zió³ prowansalskich,szczypta ga³ki muszkato³owej,sól,pieprz bia³y W garnku zagotowujemy bulion, przyprawiamy i gotujemy 10 minut na ma³ym ogniu. Dodajemy mleko