kozie żebro w górach przeczytaj

Salade de chevre - sałata z kozim serem

góry wstawić do piekarnika. Wyjąć, kiedy będą złoto-brązowe. Przełożyć na drugą stronę, na każdej kromce ułożyć kawałek sera, wstawić do piekarnika. W dużej misce wymieszać sałaty z sosem. Na talerzykach układać kilka plastrów buraków, na nich - górkę sałaty. Kiedy ser się przypiecze, wyjąć grzanki i

Pieczona śliwka z kozim serem i pestkami granatu

. Śliwkę przekroić, wyjąć pestkę. W każdą połówkę śliwki włożyć po łyżeczce sera koziego. Naczynie do zapiekania spryskać sprayem do pieczenia, włożyć śliwki. Piec około 10 minut, na ostatnie 3 włączyć dopiekanie od góry - tak, żeby ser lekko się zrumienił. Na talerzu rozlać łyżkę sosu

Suflet z sosem pomidorowym

kremówkę, zamieszać. Upieczone i opadnięte suflety z koziego sera ułożyć do góry nogami w żaroodpornych naczyniach wysmarowanych masłem. Polać sosem, posypać serem, wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać, aż parmezan się zrumieni. pomidory;czosnek;cebula;pieprz;oregano;parmezan;

Sakiewki ze szpinakiem

kwadraty ok. 10x10cm. Na środek każdego wyłożyć nadzienie i zwinąć rogi ciasta do góry. Lekko ścisnąć, żeby się nie rozkleiły. Piec w temperaturze 200 stopni, ok. 20 minut. Podawać gorące. mąka;ocet jabłkowy;oliwa z oliwek;ser kozi;szpinak;czosnek;pieprz;tymianek;

Przekąska "Pasiaki "

paskiem nori (błyszczącym do góry :). Układamy na talerzyku, ścieramy na całość troszkę skórki z cytryny. Po bokach talerzyka dekorujemy lukrem z cukru pudru i soku z cytryny (np. z różowym barwnikiem :). Lukier powinien być na tyle rzadki, żeby dało się go nabrać trochę na jedzony pasiak, bo jego