koń białej maści w plamy

Indyk z zielonym sosem

indyka lekko rozbić. Posolić. Usmażyć z obu stron na złoto. Pod koniec smażenia posypać świeżo mielonym białym pieprzem. W rondelku podgrzać zielony sos (nie zagotować, bo zmieni kolor!). Na białym talerzu ułożyć sznycel, zrobić plamę z sosu. Podawać z sałatą i lekko sparzonymi brokułami. koperek;pieprz

Penne z wędzonym kurczakiem w sosie śmietanowym.

makaron penne (0.5 kg), kurczak wędzony (0.3-0.5 kg), śmietana kremówka 36% - szt. 1, 0.5 kg pieczarek, puszka kukurydzy, szklanka wytrawnego białego wina, majeranek, sól i pieprz, pokaźny plaster masła Nasze kulinarne operacje rozpoczniemy od przygotowania solidnego planu typu co?, jak?, gdzie? i

Naleśniki z sosem truskawkowym

Ciasto na naleśniki:, mleko (i/lub woda gazowana), jaja, mąka, szczypta soli Farsz:, kostka białego sera, ok. dwóch łyżek śmietany, cukier i cukier waniliowy Polewa:, śmietana 18%, cukier puder, truskawki, tłuszcz do smażenia Wszystkie składniki na ciasto miksujemy, aby uzyskać dość rzadkie

Pieczeń jagnięca z wiosennymi warzywami i likierem anyżowym

2 ząbki czosnku, 6 gałązek tymianku, 750 g mostka jagnięcego, czarny pieprz z młynka, 4-5 marchewek,1 kalarepka, 600 g ziemniaków, 2 pęczki szczypiorku, 1 pęczek natki pietruszki, 1 pęczek melisy cytrynowej, sól, sok z cytryny, 5 łyżek oliwy, ćwierć szklanki likieru anyżowego, 100 ml białego