kawasaki z 750 moment obrotowy
Anatomia quada
Są prawdziwym przebojem naszych bezdroży. Nic dziwnego, bo jazda quadem daje niesamowity fun. Te wszechstronne pojazdy sprawdzają się też w sporcie i ciężkiej pracy.
10 motocyklowych hitów 2008 roku
Przedstawiam najciekawsze motocykle sezonu. Od potężnej, niemal 200-konnej Suzuki Hayabusy pędzącej 300 km/h, poprzez zwinną Yamahę R6, której niewielki silnik generuje moc wpędzającą w kompleksy niejednego posiadacza auta, a na klasycznie-nostalgicznym Moto Guzzi V7 z najstarszej w Europie fabryki motocykli kończąc. Każdy powinien znaleźć tu coś dla siebie.
kawasaki z 750 moment obrotowy
Lody nektarynowe
4 nektarynki (bez pestek), 2 łyżki soku z cytryny, 750 ml śmietany, 17 płaskich łyżek cukru pudru, 6 żółtek Nektarynki i sok cytrynowy umieścić w mikserze (blenderze) i zmiksować na jednolitą masę. Przetrzeć ją przez sitko (powinna wyjść 1 szklanka przecieru). Śmietanę, żółtka i cukier wlać do
Domowy smalec z jabłkiem
750 g dobrej słoniny, 250 g wędzonego boczku, 2 duże cebule, 4 ząbki czosnku, 2 kwaskowate jabłka, mielony pieprz, majeranek Słoninę pokroić w drobną kostkę lub zmielić w maszynce. Wrzucić do dużego rondla, podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż skwarki będą przezroczyste. Dodać pokrojony w
Karmelowy sos panna Cotta
Krem: 500 ml śmietanki 36%, 15 dag cukru, 1 1/2 łyżeczki żelatyny. Sos: 750 ml czerwonego tawny port, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki octu malinowego, 1 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny. Śmietankę podgrzewamy w rondelku. Kiedy się zagotuje, odstawiamy. W teflonowym rondlu rozpuszczamy cukier
Warszawski kisiel karmelowy
750 ml mleka 3,2 proc., 50 g cukru, 50 g cukru na karmel, 100 g łuskanych orzechów laskowych, 70 g mąki ziemniaczanej, sok z owoców leśnych do polania kisielu Orzechy lekko zrumień na suchej patelni lub w piekarniku rozgrzanym do 170 st. C. Orzechy możesz posiekać lub zmiksować i tak
Ciasto karmelowe ze śliwkami
2 kg wypestkowanych śliwek, 1 butelka (750 ml) czerwonego wina, kardamon, karmel:, w proporcjach 1:1:1 np. po 100 g, cukier, woda, śmietana 36-proc., ciasto:, 250 g mąki ziemniaczanej, 250 g mąki pszennej, 10 g proszku do pieczenia, 2 łyżeczki mieszanki przypraw korzennych, 250 g masła, 150 g