kawasaki z 750 l opony

Paweł Boruta

Anatomia quada

Anatomia quada

Są prawdziwym przebojem naszych bezdroży. Nic dziwnego, bo jazda quadem daje niesamowity fun. Te wszechstronne pojazdy sprawdzają się też w sporcie i ciężkiej pracy.

10 motocyklowych hitów 2008 roku

Przedstawiam najciekawsze motocykle sezonu. Od potężnej, niemal 200-konnej Suzuki Hayabusy pędzącej 300 km/h, poprzez zwinną Yamahę R6, której niewielki silnik generuje moc wpędzającą w kompleksy niejednego posiadacza auta, a na klasycznie-nostalgicznym Moto Guzzi V7 z najstarszej w Europie fabryki motocykli kończąc. Każdy powinien znaleźć tu coś dla siebie.

Chłodnik z owoców leśnych i truskawek

750 g malin jeżyn jagód oraz truskawek w dowolnych proporcjach, 1 szklanka słodkiego, białego wina, 2 łyżki cukru, kawałek kory cynamonu, 1/2 l wrzącej wody, kartonik śmietanki tortowej, 1 łyżka cukru pudru Owoce opłukać, osączyć, obrać z szypułek. Odłożyć kilka najładniejszych. Resztę zalać 1/2 l

Chłodnik z botwinki

pęczek botwinki,świeży ogórek,pęczek koperku i szczypiorku,750 ml zsiadłego mleka,200 ml gęstej śmietany,sól,pieprz,cukier,2 jajka Botwinkę oczyścić, opłukać, pokroić. Wrzucić w 1 l osolonego wrzątku, gotować 10 minut pod przykryciem, ostudzić. Ogórek obrać, pokroić w kostkę a zieleninkę opłukać i

Zupa ziemniaczana górska (ziemnioczonka)

1.5 l wody, 750 g ziemniaków, pęczek włoszczyzny, cebula, kilka suszonych grzybów, pieprz, sól, 30 g masła, 2 płaskie łyżki mąki, majeranek, maggi, natka pietruszki, kawałek wędzonki lub schab Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki ugotuj z rozdrobnionymi warzywami i grzybami do

Zupa z awokado z klopsikami rybnymi

2 szalotki, 1 łyżka masła, 750 ml rosołu warzywnego, 2 dojrzałe awokado, sok z połówki cytryny, przyprawy: sól pieprz, gałka muszkatołowa, czerwona papryka w proszku, 250 g filetów z dorsza, 1 żółtko, 1 łyżka gęstej śmietany, sól, biały pieprz, 1 l wody, 1 pęczek koperku Szalotki obieramy, drobno

Zupa porowo-serowa z mielonym mięsem

kilka łodyżek pora (ok. 1 kilograma), 3 łyżki oliwy, 750 g mielonego mięsa, sól, pieprz, 1 l rosołu z kurczaka, 500 g pieczarek, 150 g serka topionego kremowego, 150 g serka z ziołami, ewentualnie trochę soku z cytryny, oliwa truflowa Pory starannie myjemy i kroimy w krążki. Rozgrzewamy oliwę w