kawasaki z 400 moment obrotowy

Paweł Boruta

Anatomia quada

Anatomia quada

Są prawdziwym przebojem naszych bezdroży. Nic dziwnego, bo jazda quadem daje niesamowity fun. Te wszechstronne pojazdy sprawdzają się też w sporcie i ciężkiej pracy.

10 motocyklowych hitów 2008 roku

Przedstawiam najciekawsze motocykle sezonu. Od potężnej, niemal 200-konnej Suzuki Hayabusy pędzącej 300 km/h, poprzez zwinną Yamahę R6, której niewielki silnik generuje moc wpędzającą w kompleksy niejednego posiadacza auta, a na klasycznie-nostalgicznym Moto Guzzi V7 z najstarszej w Europie fabryki motocykli kończąc. Każdy powinien znaleźć tu coś dla siebie.

Ziemniaki po szwajcarsku

400 ml mleka, 400 g ziemniaków pokrojonych w kostkę, 400 g makaronu penne, 120 g startego sera żółtego, 1 pokrojona w plastry cebula, sól, pieprz, gałka muszkatołowa Mleko wlej do garnka, dodaj sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową i zagotuj. Następnie dodaj ziemniaki oraz makaron i gotuj do momentu

Risotto z szafranem, gorgonzolą i parmezanem

3 szalotki,4-6 łyżek oliwy,400 g ryżu arborio,600 ml bulionu warzywnego,125 ml białego wina,6 łyżek wody szafranowej (odrobina szafranu namoczonego w gorącej wodzie),garść świeżo startego parmezanu,1 łyżka masła,120 g sera gorgonzola,świeżo zmielony pieprz W rondlu rozgrzewamy oliwę i podsmażamy

Pomidorki cherry z cynamonem

400 g dojrzałych pomidorków cherry pokrojonych na połówki,200 g cukru żelującego typu 2:1,3 laski cynamonu połamane na kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do garnka z grubym dnem. Odstawiamy na godzinę, żeby się zmacerowały. Następnie stawiamy garnek na dużym ogniu i doprowadzamy pomidory do

Koktajl jogurtowy z melona i kiwi

1 duży (1kg) melon,4 dojrzałe owoce kiwi,400 g jogurtu naturalnego,garść suszonych jagód Obrać kiwi i pokroić na mniejsze kawałki. Melona schłodzonego wcześniej w lodówce, przeciąć na pół i łyżką usunąć nasiona. Następnie melona podzielić na mniejsze kawałki i obrać ze skórki. Owoce umieścić w

Zupa krem z papryki

2 czerwone papryki, 2 pomarańczowe lub żółte papryki, 1 puszka (400 g) pomidorów pelati bez skóry, 1 szklanka bulionu, sól, cukier, śmietanka 30-procentowa Paprykę opiecz w rozgrzanym piekarniku, do momentu aż skórka będzie miała czarne plamy (obracaj paprykę w trakcie pieczenia). Upieczoną paprykę