kawasaki z 400 b moc

FHUJ B Jan Bujok

Restauracje śląskie Mysłowice Wielka Skotnica 3a 41-400

Gofry

250 g mąki pszennej, 25 g cukru, 75 g rozpuszczonego masła, 400 ml mleka, 3 jajka, skórka otarta z pomarańczy, szczypta soli, olej ryżowy do natłuszczenia gofrownicy (opcjonalnie) Mąkę wsyp do miski, dodaj cukier, otartą skórkę z pomarańczy, stopione masło i żółtka. Powoli ubijaj, stopniowo

Restauracja Bajera

Restauracja Bajera mieści się w Nowym Targu przy ulicy Królowej Jadwigi 29 b, niedaleko Starostwa Powiatowego. Restauracja Bajera poczęstuje swych gości specjałami z kuchni ... małopolskie Nowy Targ Królowej Jadwigi 29B 34-400

Sernik marmurkowy z czekoladą i na spodzie brownie

przynajmniej dwukrotnie,250 g serka mascarpone,3 jajka,1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (około 400 g),1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,1 łyżka mąki ziemniaczanej,120 g czekolady gorzkiej lub mlecznej - roztopionej w kąpieli wodnej,Polewa śmietankowa (składniki dobrze wymieszać):,pół szklanki kwaśnej

Szaszłyki nadwiślańskie rybne z sałatką z gąsek marynowanych po warszawsku

Szaszłyki: 400 g filetów ze szczupaka lub sandacza, 4 małe cebule, 400 g boczku wędzonego b/ż, 200 g pieczonej czerwonej papryki, olej do smażenia, majeranek, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, Sałatka: marynowane gąski, gotowane ziemniaki pokrojone w kostkę, olej, szczypiorek