kawasaki z 250 moment obrotowy

ZLLL

Nowe motocykle 2010

Nowe motocykle 2010

Branża motocyklowa dopiero teraz zaczyna odczuwać skutki kryzysu.  Premier w tym sezonie jest po prostu mniej.  Producenci przyzwyczaili nas do premier flagowych modeli co dwa lata. Teraz tempo zwolniło, ale to wcale nie oznacza, że w naszych salonach zabraknie supernowości.

10 motocyklowych hitów 2008 roku

Przedstawiam najciekawsze motocykle sezonu. Od potężnej, niemal 200-konnej Suzuki Hayabusy pędzącej 300 km/h, poprzez zwinną Yamahę R6, której niewielki silnik generuje moc wpędzającą w kompleksy niejednego posiadacza auta, a na klasycznie-nostalgicznym Moto Guzzi V7 z najstarszej w Europie fabryki motocykli kończąc. Każdy powinien znaleźć tu coś dla siebie.

serowe amerykańskie placki PANCAKES

3 jajka, 2 łyżki cukru, 250 g twarogu, 50 g mąki, jako dodatek dżem lub syrop klonowy oddzielić żółtka od białek, do żółtek dodać cukier i wymieszać, następnie dodać ser i mąkę i mieszamy do momentu połączenia wszystkich skłdników, ale tak by grudki sera były jeszcze widoczne. Następnie na

Łosoś z cukinią i mascarpone

1 średnia cukinia, 250 g wędzonego łososia, 250 g serka mascarpone, koperek, 2 ząbki czosnku, sok z jednej cytryny, pieprz, olej Cukinię obieramy, kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy oliwę, na rozgrzaną dodajemy cukinię i przeciśnięty przez praskę czosnek, dusimy. Łososia kroimy w paseczki, koper

Zupa z małży Bouillabaisse

obranych i pokrojonych w cienkie plastry Małże umyć i dokładnie oczyścić. Wrzucić do garnka, zalać 250 ml wody i zagotować na dużym ogniu, aż muszle się otworzą. Odlać płyn pozostały po gotowaniu muszli (przyda się później). Z małży wyjąć mięsny środek i odstawić na bok. W rondlu rozgrzać oliwę z oliwek

Jabłecznik Eli

tacę, przełożyć startymi jabłkami i na wierzch rozwałkowac drugą część ciasta. Piec do momentu aż ciasto będzie rumiane w temperatueze ok 250 stopni. mąka;margaryna;masło;proszek do pieczenia;śmietana;cukier;jabłka;

Makaron z sosem śmietanowo-pieczarkowym

500 g makaronu penne,250 g pieczarek,cebula,2 ząbki czosnku,200 g śmietany 18 %,ser żółty twardy,2 łyżki oliwy,sól,pieprz Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, roztarty czosnek i