kawasaki z 200 moc maksymalna

ZLLL

Nowe motocykle 2010

Nowe motocykle 2010

Branża motocyklowa dopiero teraz zaczyna odczuwać skutki kryzysu.  Premier w tym sezonie jest po prostu mniej.  Producenci przyzwyczaili nas do premier flagowych modeli co dwa lata. Teraz tempo zwolniło, ale to wcale nie oznacza, że w naszych salonach zabraknie supernowości.

Motory nie tylko na lato

Globalne ocieplenie, którym straszą ekolodzy, ma też dobre strony. Sezon motocyklowy trwa w Polsce coraz dłużej. To jeden z powodów dla których warto poznać prawdziwe gwiazdy motocyklowego lata.

10 motocyklowych hitów 2008 roku

Przedstawiam najciekawsze motocykle sezonu. Od potężnej, niemal 200-konnej Suzuki Hayabusy pędzącej 300 km/h, poprzez zwinną Yamahę R6, której niewielki silnik generuje moc wpędzającą w kompleksy niejednego posiadacza auta, a na klasycznie-nostalgicznym Moto Guzzi V7 z najstarszej w Europie fabryki motocykli kończąc. Każdy powinien znaleźć tu coś dla siebie.

Trufle czekoladowe

200 g gorzkiej dobrej czekolady, 50 g masła, 20 g cukru pudru, 20 g posiekanych pistacji, 20 g wiórków kokosowych, 2-3 łyżki kakao przepis na 9 szt. Czekoladę zetrzyj na drobnej tarce, rozpuść nad garnkiem z parującą wodą, tak by naczynie z czekoladą nie dotykało lustra parującej wody. Do

Ciasto (bezglutenowe) pomarańczowo-czekoladowe

375 g pomarańczy (maksymalnie - nie więcej),6 jaj,1 szklanka cukru,50 g kakao,200 g migdałów Pomarańcze w całości gotować 2, 5 godziny. Odcedzić z wody i zmiksować całe na jednolitą masę. Migdały zmielić na mąkę. Białka ubić na bardzo sztywną masę. Wszystko oprócz białek wymieszać. Następnie

Tort crepe

Około 20 cieniutkich naleśników cr&; Około 20 cieniutkich naleśników crepe,800 ml śmietany "kremówki" (30%),100 g cukru pudru,180-200 g świeżych malin 1.Najpierw ubijamy śmietanę. Wlewamy całe 800 ml do miski/garnka i miksujemy tak, aby zgęstniała. Ważne jest, aby obserwować jej konsystencję

Sandacz w orzechach na duszonych wiśniach

600 g filetu z sandacza bez skóry, 40 ml (2 łyżki) oleju sojowego, 200 g łuskanych orzechów włoskich, 80 g masła, 60 g bułki tartej, 400 g wiśni drylowanych mrożonych, 40 ml czerwonego wina Cabernet, 40 g (2 łyżki) miodu, sól, świeżo mielony biały pieprz Z masła, siekanych orzechów oraz

Makaron z sosem z sera pleśniowego

2 porcje makaronu,30 g pestek dyni,200 g śmietany 12%,150 g sera fourme d'ambert (można ewentalnie zastąpić Lazurem),sól i pieprz,świeże zioła (bazylia i szałwia) Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W czasie kiedy będzie się gotować na suchą, rozgrzaną patelnię wrzucić pestki dyni i