karp wiosna
Testowane Matuszewskim: dobre, bo polskie
Jakoś się chyba zagubiliśmy w tej nowoczesności. Kupujemy egipskie ziemniaki, peruwiańskie szparagi, argentyńskie jabłka. Smakują nam truskawki w styczniu, domagamy się kurek w październiku. Zapomnieliśmy o porach roku? O naszych świeżych, pachnących owocach, warzywach, serach? Toż to absurd - mówi Agnieszka Kręglicka w rozmowie o tym, co i kiedy warto mieć na talerzu.
Swego nie znacie
Jakoś się chyba zagubiliśmy w tej nowoczesności. Kupujemy egipskie ziemniaki, peruwiańskie szparagi, argentyńskie jabłka. Smakują nam truskawki w styczniu, domagamy się kurek w październiku. Zapomnieliśmy o porach roku? O naszych świeżych, pachnących owocach, warzywach, serach? Toż to absurd - mówi Agnieszka Kręglicka w rozmowie o tym, co i kiedy warto mieć na talerzu.
Kuchnia niemiecka - Kiełbasiany raj
Niemcy słyną z zamiłowania do ciężkich, tłustych i kalorycznych posiłków. Jednak ich kuchnia często zaskakuje niecodziennymi połączeniami potraw i podniesieniem do rangi przysmaków prostych dań, takich jak boczek, kapusta czy ziemniaki.

Najlepsze wynalazki 2009
na wiosnę, kiedy trafi do sklepów. Rybne klatki Clean Seas Tuńczyk ujarzmiony Ten gatunek wśród ryb jest jak porsche wśród samochodów: szybki, lśniący i drogi. Jego ceny na specjalnych aukcjach błyskawicznie szybują w górę. Popyt na mięso