karp wiosna

Jarosław Matuszewski

Testowane Matuszewskim: dobre, bo polskie

Testowane Matuszewskim: dobre, bo polskie

Jakoś się chyba zagubiliśmy w tej nowoczesności. Kupujemy egipskie ziemniaki, peruwiańskie szparagi, argentyńskie jabłka. Smakują nam truskawki w styczniu, domagamy się kurek w październiku. Zapomnieliśmy o porach roku? O naszych świeżych, pachnących owocach, warzywach, serach? Toż to absurd - mówi Agnieszka Kręglicka w rozmowie o tym, co i kiedy warto mieć na talerzu.

Swego nie znacie

Jakoś się chyba zagubiliśmy w tej nowoczesności. Kupujemy egipskie ziemniaki, peruwiańskie szparagi, argentyńskie jabłka. Smakują nam truskawki w styczniu, domagamy się kurek w październiku. Zapomnieliśmy o porach roku? O naszych świeżych, pachnących owocach, warzywach, serach? Toż to absurd - mówi Agnieszka Kręglicka w rozmowie o tym, co i kiedy warto mieć na talerzu.

Kuchnia niemiecka - Kiełbasiany raj

Niemcy słyną z zamiłowania do ciężkich, tłustych i kalorycznych posiłków. Jednak ich kuchnia często zaskakuje niecodziennymi połączeniami potraw i podniesieniem do rangi przysmaków prostych dań, takich jak boczek, kapusta czy ziemniaki.

Najlepsze wynalazki 2009

Najlepsze wynalazki 2009

na wiosnę, kiedy trafi do sklepów.       Rybne klatki Clean Seas Tuńczyk ujarzmiony     Ten gatunek wśród ryb jest jak porsche wśród samochodów: szybki, lśniący i drogi. Jego ceny na specjalnych aukcjach błyskawicznie szybują w górę. Popyt na mięso