kapelusze z papieru

Alex Kłoś

Zakapiorzy i koniarze, czyli kowbojskie życie w Bieszczadach

Zakapiorzy i koniarze, czyli kowbojskie życie w Bieszczadach

Bieszczady to mekka turystyki konnej. Działa tu kilkanaście stajni kuszących kilkudniowymi rajdami konnymi. W czasie takiej wyprawy można zanocować w lesie i minąć się z zajętym swoimi sprawami niedźwiedziem.

Marynarski styl życia

Lato jeszcze się nie skończyło! A a biel i granat przeplatające się na koszulkach, swetrach i spodenkach to dla tej pory roku prawdziwa klasyka. Do tego proste kroje i lekkie materiały. Słowem styl marynarski, czyli lato pod pełnymi żaglami.

Czas Mekongu

Film "Czas Apokalipsy" znamy scena po scenie. I gdy oglądamy go po raz kolejny, przychodzi do głowy myśl - może czas wyruszyć nad Mekong? W ruch idą przewodniki, mapy i podróżnicze blogi. W miesiąc trasa jest gotowa.

Zobacz wideo

Wielki futbol w biurze

Wielki futbol w biurze

; Tekst: TK     Zdjęcia: materiały prasowe (montaż)     Czytaj też na Logo24 :     Zabawa na dwa cylindry Jedni stawiają na biurkach zdjęcia dziewczyn czy dzieci, a inni osobliwe pamiątki z wakacji. Komu nie wystarczy przywieziona z Pienin

Grzyby suszone w cieście

12 kapeluszy suszonych grzybów szlachetnych, całe jajo rozbełtane z wodą i mlekiem; solą i pieprzem (do smaku) oraz z proszkiem do pieczenia (na czubek noża) - wymieszać dokładnie z mąką w takiej ilości aby utworzyło się ciasto jak na naleśniki, Olej do smażenia - ile będzie trzeba. Borowiki

Grzybki ptysiowe

jeszcze dobrze ciepłego ciasta wbijać kolejno po jednym jajku cały czas ucierając. Ciasto ma być gęste i lepkie. Napełnić ciastem rękaw cukierniczy (końcówka z dużym otworkiem, może być karbowany) i wyciskać na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, okrągłe, niezbyt duże kapelusze i podłużne trzonki

Polędwica Wellington

1 i 1/2 kg środkowej części polędwicy wołowej, 30 dag miękkiego pasztetu z drobiowych wątróbek, 40 dag pieczarek (w sezonie użyć kapeluszy borowików), 50 dag ciasta francuskiego, jajko, spora cebula, 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki, czarny pieprz, sól, oliwa, sklarowane masło do