kaczka z kurkami

Kaczka z kurkami

Kaczka z kurkami

Kaczka z kurkami - przygotowanie mięsa. Przed rozpoczęciem przyrządzania kaczki należy ją odpowiednio przygotować. Po pierwsze należy ją wypłukać w zimnej, bieżącej wodzie i osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem. Następnie starym nożem podzielić ją na kawałki. Kaczkę warto natrzeć majerankiem, następnie wstawić do marynaty na 24 godziny.

Kaczka z kurkami - jak przygotować kurki? Żeby przygotować dobre kurki do kaczki trzeba dobrze przygotować wszystkie składniki. Po pierwsze trzeba obrać ząbki czosnku i posiekać. Do kurek warto też dodać tymianem. Świeże kurki należy oczyść z piasku. Następnie rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, tymianek i oczyszczone grzyby. Następnie do grzybów dodajemy masło, aby go zagęścić.

Kaczka z kurkami - wyjątkowa potrawa. Kaczka z kurkami może być ciekawą propozycją na kolację we dwoje. Kaczka nie jest zbyt delikatna, ale nie jest to też bardzo wyraziste mięso. Kurki dobrze przygotowane będą dopełniały cała potrawę nadając jej wyjątkowego smaku. Kaczka z kurkami nie jest też zbyt trudna w przygotowaniu, aczkolwiek trzeba jej poświęcić trochę więcej czasu, dobrze zamarynować, doprawić i piec w odpowiedniej temperaturze i przez odpowiednią ilość czasu.

ZLLL

Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku

Uwaga. Po zjedzeniu tej potrawy można zwariować.

Testowane Matuszewskim: dobre, bo polskie

Jakoś się chyba zagubiliśmy w tej nowoczesności. Kupujemy egipskie ziemniaki, peruwiańskie szparagi, argentyńskie jabłka. Smakują nam truskawki w styczniu, domagamy się kurek w październiku. Zapomnieliśmy o porach roku? O naszych świeżych, pachnących owocach, warzywach, serach? Toż to absurd - mówi Agnieszka Kręglicka w rozmowie o tym, co i kiedy warto mieć na talerzu.

Swego nie znacie

Jakoś się chyba zagubiliśmy w tej nowoczesności. Kupujemy egipskie ziemniaki, peruwiańskie szparagi, argentyńskie jabłka. Smakują nam truskawki w styczniu, domagamy się kurek w październiku. Zapomnieliśmy o porach roku? O naszych świeżych, pachnących owocach, warzywach, serach? Toż to absurd - mówi Agnieszka Kręglicka w rozmowie o tym, co i kiedy warto mieć na talerzu.

Zobacz wideo

Na zdravi, czyli piwny weekend w Pradze

Na zdravi, czyli piwny weekend w Pradze

jeszcze amerykański, ale to już inne piwo). Czeskim Budziejowicom prawo do warzenia piwa nadał król Przemysł Otokar II już w 1265 r. Więc panowie, czapki z głów. Piwo świetne, więc poprawiliśmy. A ponieważ student-barman miał za barem dwa kurki, spróbowaliśmy jeszcze innej czeskiej sławy, nieporównanie

Kulinarny przewodnik po Polsce

Kulinarny przewodnik po Polsce

33 53 Złota Kaczka. Bistro, ul. Głogowska 123, 61 866 03 14   Mieszkańcy Wielkopolski nigdy nie przesadzali z rozrzutnością. Początkowo jadali dania z mąki i kasz, potem doszedł jeszcze ziemniak, czyli pyra, który w XIX wieku zrobił wprost oszałamiającą karierę. Ziemniaki były

Sarna z grzybami

4 filety z sarny, 500 g kurek (mogą być mrożone), 3 ząbki czosnku, 2 łyżki koniaku, 4 gałązki selera, sól i pieprz, 2 łyżki smalcu (najlepiej z kaczki) Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać obrany i posiekany czosnek, zrumienić. Dodać kurki, smażyć przez kilka minut. Oddzielnie usmażyć filety z sarny