jakie monety warto zbierać

Michał Miernik

Muzea, które można zwiedzać online

Muzea, które można zwiedzać online

Jednym ze skuktów epidemii koronawirusa jest zamknięcie placówek kulturalnych, takich jak kina, teatry, czy muzea. Zbiory tych ostatnich można na szczęście obejrzeć nie ruszając się z domu. I to niekiedy bardziej wnikliwie, niż podczas prawdziwej wizyty!

Aukcje w ciemno: Najcenniejsze znaleziska

Wojny magazynowe i Łowcy okazji, Aukcje w ciemno i Walka o bagaż. Jakie największe sumy udało się wyciągnąć z kontenerów, magazynów i schowków?

Kolekcjoner to brzmi dumnie

Zbieranie starych biletów, monet czy kart jest dla pasjonatów całym życiem. Ale przybywa kolekcjonerów biznesmenów, którzy wiedzą, jak na pasji zarobić

Bitcoin: o co chodzi w wirtualnej walucie?

Bitcoin: o co chodzi w wirtualnej walucie?

tym momencie w sieci jest 11 mln monet, czyli ponad połowa z założonego limitu. Według planu tempo wydobycia będzie spadać tak, że do końcówki skali dobijemy za 20 lat - i bitcoinowcy będą zarabiać już tylko na prowizjach od?transakcji. Kopalnie pod siecią Złote emituje Narodowy Bank Polski

Czas Mekongu

Czas Mekongu

można było zbierać ryż trzy razy do roku. Dziś przemieszczając się od świątyni do świątyni, warto się zatrzymać w przydrożnych osadach i spróbować lokalnego przysmaku wytwarzanego z syropu palmowego. Gotowany w misach na ogniu, ulega karmelizacji i tworzy cukierki przypominające nasze krówki, tyle że

10 aplikacji na podryw. Których warto używać?

10 aplikacji na podryw. Których warto używać?

nie będziesz tracić czasu na to, aby się dowiedzieć, jak to w ogóle działa. Dziewczynom, które ci się spodobały, możesz to zakomunikować, mrugając do nich. Dostęp do niektórych funkcji jest płatny, ale monety możesz gromadzić, nie tylko posługując się swoją kartą kredytową, ale też grając w tzw

Rosół z makaronem

. To tzw. 'szumowina', czyli wytrącone i ścięte białko z mięsa. Szumowinę zbieramy cedzakiem z powierzchni wywaru i gotujemy na wolnym ogniu około 1 godz. Rosół nie powinien się gotować intensywnie, bo będzie mętny i niesmaczny. Ugotowany rosół jest podstawą do przygotowania wielu innych zup, sosów