jak zrobić wzorki na kawie
Mężczyzna? Najseksowniejszy jesienią
Jak śpiewał klasyk: mimozami jesień się zaczyna. Wraz z nią zakrywamy idealnie wyrzeźbione torsy, ale to nie oznacza, że stajemy się mniej seksowni. "Cosmopolitan" wskazuje kilka męskich, jesiennych zachowań, które pociągają kobiety.
Indie: podróż po Radżasthanie
Nie ma szans! Ciężarówka wali prosto na nas, a nasz kierowca oszalał i nie zwalnia. Pas z lewej blokuje krowa, na poboczu tłum, stragany, dzieci, kozy. W prawo też nie odbijemy - krawężnik na pół metra wysoki, na nim śpi nędzarz, klaksooooon! Stop. Kierowcy uprzejmie sobie pomachali. Pojechali na białko. Jesteśmy w Indiach.
jak zrobić wzorki na kawie
Kawa z mleczna pianką
tworzyć rożne wzorki na piance. kawa;mleko;cynamon;czekolada;
Proste lody kawowe
600 ml śmietany 30-36%, 1 puszka słodzonego mleka zagęszczonego 395 g, 80-100 ml mocnego naparu z kawy, opcjonalnie 1-2 łyżki spirytusu lub 50 ml naparu z kawy i 50 ml likieru kawowego Wszystkie składniki wlać do dużej miski i miksować aż zrobi się puszysta masa. Przelać do 2 litrowego pojemnika i
Cappucino pycha!
( niecałe pół szklanki/ filiżanki), do zaparzonej kawy " wlewamy" ubitą piankę z mleka. Mieszamy, można dodać cukru, jak ktoś woli słodkie. Na górze zrobi się spora pianka, można na nią posypać kakao, cynamon lub czekoladę starkowaną. Smacznego! :) mleko;kawa rozpuszczalna;kakao;czekolada;cynamon;
Trufle wiśniowe w kawowej otoczce
następnie, ciągle ucierając, powoli dodawaj czekoladę, na koniec wiśniówkę i kakao. Masę wstaw do lodówki na 20 min. Łyżeczką do herbaty odcinaj małe porcje, zrób w nich dołek, wsadź do środka wisienkę i uformuj kulkę. Każdą kulkę obtocz w kawie rozpuszczalnej. Tak przygotowane trufle przechowuj w lodówce
Tort z czekoladowego biszkoptu
°C. Ostudzony biszkopt pokrój na 4 krążki. Ugotuj syrop z wody i cukru, dodaj kawę i rum. Zimnym syropem nasącz krążki biszkoptowe. Zrób krem czekoladowy: czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie ubij śmietanę i wymieszaj ją z przestudzoną czekoladą. Zrób krem kawowy: ubij śmietanę z cukrem i