jak sie robi jacka danielsa

Buchty drożdżowe

nadzienia.Czas wykonania: 3godz. (z wyrabianiem ciasta).Polecam bardzo pyszne, fakt że dość długo sie robi ale pyszne !!!!!! mąka;masło;cukier;drożdże;żółtka;mleko;cukier waniliowy;dżem;białka;

grzanki ze szpinakiem

stopnienia serka, składniki nie są podane w proporcjach wszystko robi sie na oko, na smak i wedle ilości osób ] szpinak;camembert;chleb;czosnek;pieprz;

makaron z rozowym sosem

nie brazowa), dodac ketczup, mieszajac , dodac make rozmieszac i powoli wlewac rozpuszczony bulion. Gotowac mieszajac 1 minute (caly przepis jest robiony na malym ogniu). Miedzy czasie , "zahartowac" zoltka: rozmieszac je lyzeczka i wlewac powoli goracy sos , mieszajac energicznie, zeby sie nie sciely

Zupa serowa

kostke rosołowa oraz pieczarki i pore.Gotować az wszystko bedzie miekkie.Mieso przygotować jak na kotlety mielone tylko że nie optaczamy w bułce,potem robimy z nich malutkie pulpeciki i wrzucamy do gotujacej sie wody z pieczarkami i pora.(doprawiamy do smaku) Jak pulpeciki juz beda ugotowane rozmiksować

jablecznik na kruchym ciescie

3 szklanki maki1/2 szklanki cukru4 zoltka1 kostka palmy2 plaskie lyzeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy1.5 kg-2 kg jablek najlepiej slodko kwasnych 1/2 szklanki wody make i proszek do pieczenia mieszamy razem i dodajemy palme rozdrobniona na wiorki (latwiej sie ugniata ciasto) i siekamy