jak schudnąć 1 kg dziennie
10 przykazań jak się odchudzać
Do diety trzeba podejść z głową. przede wszystkim Regularne posiłki, dużo wody i ruch - oto przepis na to, jak skutecznie i na długo pozbyć się dodatkowych kilogramowych. Brzmi prosto, choć proste to wcale nie jest.
Posiłek przed czy po treningu? Profesjonalny poradnik
Co zjeść, żeby chudnąć, a co żeby nabrać masy? Kiedy jest czas na ostatni posiłek przed ćwiczeniami? Czy jeść coś także po?
W klatkoringu z Fenomenem
Ogromna hala. Blask świateł i błysk fleszy. A w centrum tego wszystkiego, ja. Na sportowej estradzie, w klatkoringu. W tle śpiewa Ewelina Lisowska, a wokół przechadzają się i zalotnie spoglądają piękne ring girls. Anonser wykrzykuje moje nazwisko. W geście zapowiadającym triumf podnoszę rękawicę nad głowę. Gdybym wiedział, że już po kilkudziesięciu sekundach walki będę miał dość, to zastanowiłbym się dwa razy, zamiast kozakować.
Wskocz na dietę
Dieta Montignaca W ciągu miesiąca można stracić 4 kg Twórcą diety jest Francuz Michel Montignac. Ponieważ sam miał trudności z utrzymaniem prawidłowej wagi, starał się opracować taką dietę, która pozwalałaby schudnąć
Ćwiczenia: jak zbudować sześciopak w domu [grafiki ćwiczeń + plan treningu]
przykrywać "poduszka" tłuszczu. Praca nad "sześciopakiem" poza ćwiczeniami musi polegać na zrzuceniu zbędnego balastu. Musisz schudnąć. Możesz zafundować sobie liposukcję. Za 5000 zł obejrzysz własny tłuszcz spakowany do worka. Plus tydzień na rekonwalescencję i 10 lat na wysłuchiwanie
Ćwiczenia: sześciopak w domu
zobaczysz. Tego prostego faktu często nie rozumiemy - nie da się zabłysnąć pięknie wyrzeźbionymi mięśniami, jeśli będzie je przykrywać "poduszka" tłuszczu. Praca nad "sześciopakiem" poza ćwiczeniami musi polegać na zrzuceniu zbędnego balastu. Musisz schudnąć
jak schudnąć 1 kg dziennie
Powidła śliwkowe
1 kg śliwek bez pestek, 1 szklanka cukru białego, 1 łyżeczka octu Śliwki umyj. Włóż do garnka z grubym dnem, wymieszaj z octem (aby zachowały ładny kolor) i smaż, aż zmiękną i wyparuje sok. Może to potrwać parę dni (po parę godzin dziennie). Smaż aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Na koniec dodaj
Pieczeń barania
1.5 kg udźca baraniego bez kości, 6 dag słoniny, 3 łyżki mąki, 10 dag masła, 1 seler, 1 marchewka, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, Marynata: 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina, sok z 1 cytryny, 10 ziaren pieprzu, 10 ziaren ziela angielskiego, 3 listki laurowe, 18 suszonych jagód jałowca, kilka
Syrop z pigwy
owoce pigwy 2 kg, cukier 2 kg Owoce pigwy umyć, wydrążyć pestki i pokroić w cienkie plasterki. Krojoną pigwę wkładamy do słoja, przesypując cukrem. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 4-5 dni, mieszając raz dziennie. Wytworzony syrop rozlać do słoików i pasteryzować około 10 min. owoce;pigwa
Syrop z pigwy
2 kg owoców pigwy, 2 kg cukru Owoce pigwy umyć, wydrążyć pestki i pokroić w cienkie plasterki. Krojoną pigwę nakładamy do słoja, przesypując cukrem. Dajemy do ciepłego miejsca na około 4-5 dni, mieszając raz dziennie. Wytworzony syrop rozlać do słoików i pasteryzować około 10min. owoce;pigwa;cukier;
Dżem dyniowo-pomarańczowy
2 kg dyni, 3-4 soczyste i niezbyt słodkie pomarańcze, sok z 1 cytryny, 1-1.5 kg cukru, kawałek (2 cm) korzenia imbiru Dynię gotujemy w wodzie na wolnym ogniu około 20 minut. Pomarańcze obieramy. Ze skórek odkrawamy białe części. Zagotowujemy w rondelku syrop z 1/2 szklanki wody i 2 łyżek cukru i